Liptovská kapustnica
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso, pridáme kapustu, dolejeme vodou z kyslej kapusty a varíme. Keď je mäso takmer uvarené, pridáme celé zemiaky (švábku), klobásky, sušené huby a dovaríme do mäkka. Jemne osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak máme svetlú kapustu, pre farbu použijeme trocha mletej papriky.
- 2
Bravčové mäso, klobásky a údené mäso môžeme nakrájať do polievky alebo konzumujeme samostatne s cviklou a chrenom ako hlavné jedlo. Pri podávaní polievky vkladáme do taniera uvarené domáce rezance, jeden uvarený celý zemiak a jednu knedličku, tzv.slepú kuru.
- 3
Náš tip: Kedysi táto polievka slúžila ako hlavné jedlo. Samotná polievka pozostávala pri podávaní iba z vývaru s kapustou, rezancov a zemiakov. Uvarené mäso, klobása a knedlička sa konzumovali ako samostatné jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/videorecepty/syta-silvestrovska-kapustn...
no su tu taki,ktori ti budu tvrdit,ze boli krasne uvarene,mäkke a bez kôrky.