Najúžasnejšia žemľová knedľa

violenka - bez fotkyviolenka, 3. decembra 2009

Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už moja rodina nechce.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
0,2  l
0,1 l
2 ks




Postup

  1. 1

    Rožky pokrájame na kocky, vložíme do väčšej misy.

  2. 2

    V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej a vajíčka. Vylejeme na rožky, ktoré zľahka, ale dobre premiešame (najlepšie rukou). Masu vložíme do veľkého mikroténového vrecka a na dne vyformujeme do valčeka.

  3. 3

    Vrecko uzavrieme (zauzlením) a vložíme do vriacej vody. Varíme 25 min. Potom vyberieme, uzatvorené necháme 1/2 hod. postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a krájame na plátky.

Diskusia k receptu

tinca
Violenka objavila som túto tvoju knedľu,ale určite ju vyskúšam,lebo je stráášne jednoduchá a rýchlo sa pripraví aj k hocijakej omáčke. Hodí sa aj k sviečkovej a k pečenej krkovičke? Už si ju ukladám do mojej kuch.knihy.
ringlota
ja pridávam aj trošku nastrúhaného muškátového orecha
knedlikova
je to ozaj jednoduche ja pridavam aj trochu petrzl.vnate paci sa mi to je to pestrejsie dakujeme vsetko zjeme
magdalenka
Dnes som tieto knedle robila prvý raz ako príloha ke gulášu z jeleňa, no a boľa to bomba !!! Určite tento recept si zopakujem.
menet
Vykúšala som ju, je super. Ja som pridala sušenú petržlen.vňať a pažítku, trošku soli a vegetky. Hneď po uvarení sme ju celú zjedli. Mňam :)
martamm
Podobnú knedlu robievam v hrnčekoch a na pare, s varenou nemám skúsenosti, ale raz ju spravím, snáď sa vydarí :)
lollienka
akurát som dokončila knedľu a je geniálna :) ďakujem za super recept!
peto1666
uzasna. tiez s trochou vegety a petrzlenovej vnati. dik za recept.
motamita3
ja dávam do toho ešte hrášok a kápiu.Je to výborné k údenému mäsku.
ankanasa1
Skúsim,ešte som takú nerobila, iba kysnutú a zemiakovú. Ale musím pridať petrž.vňaťku a vegetu. K mäsku na šťave!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia