Polievka z kešu orieškov

Manoj Kummar a Jiby Paul
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 2. decembra 2009
Polievka z kešu orieškov
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Indická špecialita.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 g
25 g
25 g
10 g
10 g
50 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť maslo. Pridáme cesnak a stonkový zeler a chvíľu restujeme. Pridáme hladkú múku a miešame, kým nám zápražka nezružovie. Zalejeme mliekom a prevaríme. Pridáme soľ a čierne korenie. Precedíme cez sitko a čistý vývar nalejeme späť do panvice.

  2. 2

    Medzitým sme si vo vode rozvarili kešu oriešky na prípravu pasty. Keďže sú mäkké, stačí im 5 minút vo vriacej vode. Spolu s vodou oriešky rozmixujeme v mixéri na hladkú kašu. Do pripraveného vývaru pridáme asi 3 PL pasty z kešu orieškov. Miešame a necháme prevrieť.

  3. 3

    Podávame najlepšie horúce s jemne opečenými hriankami a dozdobíme čerstvými kúskami stonkového zeleru.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia