Polievka z kešu orieškov
Manoj Kummar a Jiby Paul
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 2. decembra 2009
šéfkuchári reštaurácie Ganesh Utsav v Bratislave, 2. decembra 2009
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
Indická špecialita.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť maslo. Pridáme cesnak a stonkový zeler a chvíľu restujeme. Pridáme hladkú múku a miešame, kým nám zápražka nezružovie. Zalejeme mliekom a prevaríme. Pridáme soľ a čierne korenie. Precedíme cez sitko a čistý vývar nalejeme späť do panvice.
- 2
Medzitým sme si vo vode rozvarili kešu oriešky na prípravu pasty. Keďže sú mäkké, stačí im 5 minút vo vriacej vode. Spolu s vodou oriešky rozmixujeme v mixéri na hladkú kašu. Do pripraveného vývaru pridáme asi 3 PL pasty z kešu orieškov. Miešame a necháme prevrieť.
- 3
Podávame najlepšie horúce s jemne opečenými hriankami a dozdobíme čerstvými kúskami stonkového zeleru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu