Foto: duli
na 180º °C
Postup
-
1
Na dosku dáme múku, kypriaci prášok, práškový cukor, vanilínový cukor, soľ, citrónovú kôru a pomocou noža premiešame. Vytvoríme jamku, do ktorej pridáme žĺtky. Kúsky masla alebo margarínu uložíme okolo jamky, prilievame pomarančovú šťavu a postupne nožom spracovávame. Z čiastočne spojených surovín na pomúčenej doske ručne vypracujem cesto, ktoré odložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky.
- 2
Na pomúčenej doske cesto po častiach vyvaľkáme asi na 4 mm hrubý plát, z ktorého vykrajovačkou (asi 5 cm v priemere)vykrajujeme kvietky. Pečieme v predhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie. Upečené kvietky necháme na papieri vychladnúť. Obsah vrecka svetlej polevy vložíme do misky. Misku vložíme do vodného kúpeľa s horúcou vodou a polevu necháme rozpustiť.
- 3
Kvietky namáčame do polevy z jednej strany, necháme odkvapkať a položíme na papier (polevu môžeme tiež natierať pierkom). Tmavú polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme veľmi malý rožtek a rýchlymi ťahmi nastriekame kvietok. Necháme polevu stuhnúť a okamžite servírujeme alebo uložíme do dózy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A "na poslednú chvíľu" - to je kedy? Ja ho vždy primiešam k múke, než ju spojím s "tekutými" surovinami.