Ovarová polievka

Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 2. decembra 2009
Ovarová polievka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

1300 g
70 g




Postup

  1. 1

    Vývar z hláv a vnútorností precedíme, krúpy prepláchneme a uvaríme do mäkka vo vývare.

  2. 2

    Ochutíme cesnakom, korením, majoránom.

  3. 3

    Podľa potreby dosolíme.

Diskusia k receptu

oldomachac
je to velmi dobra polievka, v mojej rodine ju pravidelne varime, ale v zime, ked je zabijacka, tak pravy zabijackovy ovar je omnoho kvalitnejsi, my vsak este do polievky pridavame aj korenovu zeleninu, nepokazi chut, ani ju nezmeni, ale spestri. a naviac si do nej davame aj opeceny chlieb
a nakoniec, my , moji ,uz nebohi rodicia a vsetci u nas ju od nepameti volaju ,,prdelacka"
dobru chut!
elekra
Ovarovú polievku sme mávali len na zabíjačke. Robila sa z vody v ktorej sa varili všetky vnútornosti, jaternice a všetky zabíjačkové dobroty. Pravdaže s krúpami a trochou ryže. A boli v nej zbytky všetkých tých dobrôt, ktoré sa v nej varili.
ancicka
Tuto polievku robím pri zabíjačka ,ale je to iba čistý vývar z hlavy ,vnútornosti a kúskov mäsa,ktoré potom idú do tlačenky.Ja v tejto polievke nevarím hurky a ani tlačenku.Po uvarení nechám vývar odstať trocha,aby sa vyvarená krv usadila a tak odčerpem čistý vývar.Chcem iba čistý vývar,ale ku krúpom pridávam uvarenú krv pokrajanú na kocky a kúsky mäsa.
Vždy sa uvarí veľa polievky,čo sa nerozdá,tak potom porciujem do mrazáku.V lete je to potom pochúťka.
U nás sa vola grajzupa.
hubata
Ach jo ...... naša ovarová polievka! Tiež sme si do nej nakrájali na kocky chleba a baštili. Roznášala sa aj ako "výslužka" po rodine, susedoch a známych, lebo aj my sme potom dostali zasa od nich keď už našej nebolo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia