Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou

jochi - fotkajochi, 2. decembra 2009
Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou
Foto: jochi
1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
40 g
20 g
40 g
30 ml
50 g
30 g
30 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si narežeme na väčší platok a trošku ho naklepeme a osolime. Potom si pripravime plnku z cibule,cesnaku,nastruhaneho syra. Cibulu z cesnakom mierne opečieme a na koniec pridame postruhany syr eidam.tehlu.

  2. 2

    Touto plnkou naplnime kuracie prsia,ktore si upečieme. Na zaver si ešte pripravime omačku z tav.syra /Bambino/,smotany ,zel.chilli a troškou tequily.

  3. 3

    Hotovou omačkou mierne podlejeme plnene kur.prsia a podavame z vhodnou prílohou.

Diskusia k receptu

jochi
velmi dobra kombinacia kur.mäsa,syra a tequily......
jarco
Podľa fotky je to skôr soté... Ale to je detail. Pre mňa je tento recept symbolom toho, čo na slovenskej gatronómii nemám rád - absencia originality, nekonečné točenie okolo ordinárnych surovín ako kuracie prsia a syr a minútkovej prípravy na oleji a panvici. Je to môj subjektívny názor, rešpektujem, že pre iného môže byť práve toto symbolom vysnívanej špeciality. Každopádne vďaka za recept, @jochi - neber to v zlom, po dnešnom nevydarenom obede v jednej BA reštaurácii som si musel uľaviť :-)