Národné kuchyne

Podrobnejšie členenie

Africká kuchyňa 43 receptov
Anglická kuchyňa 656 receptov
Arabská kuchyňa 250 receptov
Ázijská kuchyňa 544 receptov
Balkánska kuchyňa 463 receptov
Česká kuchyňa 1995 receptov
Čínska kuchyňa 254 receptov
Flámska kuchyňa 13 receptov
Grécka kuchyňa 246 receptov
Indická kuchyňa 333 receptov
Írska kuchyňa 12 receptov
Japonská kuchyňa 135 receptov
Maďarská kuchyňa 1229 receptov
Mexická kuchyňa 324 receptov
Nemecká kuchyňa 228 receptov
Poľská kuchyňa 154 receptov
Rakúska kuchyňa 275 receptov
Ruská kuchyňa 181 receptov
Slovenská kuchyňa 23252 receptov
Talianska kuchyňa 1970 receptov
Thajská kuchyňa 141 receptov
Turecká kuchyňa 434 receptov


Národné kuchyne

prazdny

Slávky s dusenou jarnou zeleninou

Večera

Varí: Branislav Štálnik

prazdny

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Kuracie prsia na sherry omáčke

Kuracie mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Korenené roštenky

Hovädzie mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Grilované a marinované papriky

Bezmäsité jedlá

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou

Bezmäsité jedlá

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Veľké bowle

Bezmäsité jedlá

Pripravuje Jozef Fuska, barmanažér Trafo Music Bar

prazdny

Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré

Dezerty

Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...

prazdny

Jahodová polievka

Dezerty

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Letný šalát so suchým sektom

Bezmäsité jedlá

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Lahodný šunkový nákyp k mäsu

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Večera

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Sirene po šopsky

Bezmäsité jedlá

Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...

prazdny

Slaný krokodíl

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Hubové halušky s vajcami

Hlavné jedlá

V slanej vode uvarené fliačky dobre prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Čerstvé huby opražíme na...

prazdny

Falošná hubová sviečková

Hlavné jedlá

Na masle upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, posolíme a restujeme, kým pustia...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Bramboračka

Bezmäsité jedlá

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

Bravčové mäso

Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Grilované baklažány

Hlavné jedlá

Za krásnu fotku ďakujeme @michsamant :-)

prazdny

Maďarský guláš

Hovädzie mäso

Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

prazdny

Palacinky Hortobágyi

Kuracie mäso

Kuchynsky upravené kurča umyjeme a rozporciujeme.

prazdny

Zemiakové langoše

Bezmäsité jedlá

Z droždia, vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Do stredu múky dáme zemiaky, trocha soli a 100...

prazdny

Koláč „töki pompos“

Dezerty

Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....

prazdny

Pudingovo– smotanový koláč

Dezerty

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...

prazdny

Kakaové koláčiky – „čige“

Dezerty

Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...

prazdny

Zubáč Bakony

Hlavné jedlá

Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.

prazdny

Segedínske tvarohové rezy

Dezerty

Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.

prazdny

Maďarská bábovka „töki kuglóf“

Dezerty

Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.

prazdny

Vanilkovo– čokoládový zákusok

Dezerty

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.