Postup
-
1
Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“ – to znamená najemno to pomelieme. Bravčové mäso nakrájame, nasolíme zvyškom soli, sanitry a cukru a odložíme spolu so „spojkou“ na chladné miesto na 24 hodín.
- 2
Na druhý deň odležané mäsá zmiešame, pridáme koreniny a získanú zmes 2–krát najemno pomelieme. Do vzniknutej zmesi pridáme rozšľahané vajcia a všetko dôkladne premiešame.
- 3
Hotovou zmesou plníme tenké ovčie črevá (môžeme použiť aj tenké bravčové) a vytvárame nožičky dlhé 15 cm. Necháme ich obschnúť 3 – 4 hodiny. Tieto párky neúdime, iba varíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu