Labužnícke viedenské párky

redakcia - fotkaredakcia, 2. decembra 2009

Suroviny

2,5 kg
2,5 kg
125 g
5 g
5 g
5 g
5 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“ – to znamená najemno to pomelieme. Bravčové mäso nakrájame, nasolíme zvyškom soli, sanitry a cukru a odložíme spolu so „spojkou“ na chladné miesto na 24 hodín.

  2. 2

    Na druhý deň odležané mäsá zmiešame, pridáme koreniny a získanú zmes 2–krát najemno pomelieme. Do vzniknutej zmesi pridáme rozšľahané vajcia a všetko dôkladne premiešame.

  3. 3

    Hotovou zmesou plníme tenké ovčie črevá (môžeme použiť aj tenké bravčové) a vytvárame nožičky dlhé 15 cm. Necháme ich obschnúť 3 – 4 hodiny. Tieto párky neúdime, iba varíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia