Tento recept patrí k mojím obľúbeným aj z toho dôvodu, že je rýchly a lacný, ale hlavne je spomienkou na moje detstvo
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na plech rovnomerne rozložíme Palmarín nakrájaný na plátky a navrstvíme očistené a nastrúhané jablká (do výšky 2 cm). Urovnáme ich dlaňou, posypeme strúhankou a mletými orechami.
- 2
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku zmiešanú so solamylom a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- 3
Cesto vylejeme na pripravené jablká na plechu, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť najprv pri vyššej teplote, potom teplotu znížime a dopečieme. Plech s upečeným koláčom šikovne obrátime na dosku, jablká urovnáme nožom a posypeme strúhanou čokoládou. Pokrájame na úhľadné kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu