Obrátený jablčník

zlatkoo - bez fotkyzlatkoo, 4. decembra 2009

Tento recept patrí k mojím obľúbeným aj z toho dôvodu, že je rýchly a lacný, ale hlavne je spomienkou na moje detstvo

30
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 až 2 kg
50 až 100  g
1 ks
3 – 4  PL
6 ks
6 PL
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Na plech rovnomerne rozložíme Palmarín nakrájaný na plátky a navrstvíme očistené a nastrúhané jablká (do výšky 2 cm). Urovnáme ich dlaňou, posypeme strúhankou a mletými orechami.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku zmiešanú so solamylom a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  3. 3

    Cesto vylejeme na pripravené jablká na plechu, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť najprv pri vyššej teplote, potom teplotu znížime a dopečieme. Plech s upečeným koláčom šikovne obrátime na dosku, jablká urovnáme nožom a posypeme strúhanou čokoládou. Pokrájame na úhľadné kocky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia