Syrový koláč s údeným mäsom
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme cesto do tvaru bochníka. Necháme odpočívať prikryté utierkou asi hodinu. Plnka: Mäso a syr nakrájame na malé kocky, pridáme vajcia, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešame.
- 2
Cesto znovu premiesime a rozdelíme na dve tretiny a jednu tretinu. Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme do pizza formy s priemerom 26 cm. Cesto má presahovať kraje. Popicháme ho vidličkou a dáme náplň. Potom prikryjeme 1/3 cesta, ktoré sme si tiež rozvaľkali.
- 3
Kraje postláčame, potrieme vajcom a z ostatkov cesta povykrajovať rôzne tvary, ktoré poukladáme na žĺtkom potretý koláč. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 185 °C.
- 4
Náš tip: Koláč je výborný horúci aj studený. S náplňou možno neobmedzene improvizovať podľa vlastnej chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu