Syrový koláč s údeným mäsom

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Syrový koláč s údeným mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Suroviny

350 g
175 g
1 ks
3 PL
1 ks
1 KL
300 g
300 g
3 ks
15 g
15 g
10 g
1 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme cesto do tvaru bochníka. Necháme odpočívať prikryté utierkou asi hodinu. Plnka: Mäso a syr nakrájame na malé kocky, pridáme vajcia, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešame.

  2. 2

    Cesto znovu premiesime a rozdelíme na dve tretiny a jednu tretinu. Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme do pizza formy s priemerom 26 cm. Cesto má presahovať kraje. Popicháme ho vidličkou a dáme náplň. Potom prikryjeme 1/3 cesta, ktoré sme si tiež rozvaľkali.

  3. 3

    Kraje postláčame, potrieme vajcom a z ostatkov cesta povykrajovať rôzne tvary, ktoré poukladáme na žĺtkom potretý koláč. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 185 °C.

  4. 4

    Náš tip: Koláč je výborný horúci aj studený. S náplňou možno neobmedzene improvizovať podľa vlastnej chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia