Ovocné čotoje

58vlasta - bez fotky58vlasta, 3. decembra 2009

Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma,/ veď aký by to bol obed bez dobrého Zobraziť celý popisKeď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma,/ veď aký by to bol obed bez dobrého záveru/, tak urobím narýchlo tento recept...Veď chuť na sladké je u mňa stále...

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2  ks
1 ks
1 lyžica
1 ks
1 dl
1 - 2




Postup

  1. 1

    Jablká očistím a nakrájam na štvrtiny, banány olúpané pokrájam na viac kusov, pomaranč olúpaný rozdelím na mesiačiky. Do nádoby z jenského skla alebo na panvicu dám maslo a vanilkový cukor, klinčeky a trochu skaramelizujem. Pridám ovocie, 1 -2 minúty ho poobraciam v masielku a zalejem vínom/aké máme/ a trochu to za občasného miešania podusím, aby nám zostalo menej šťavy na panvici.

  2. 2

    Potom ovocie aj so šťavou rozdelím na taniere a ozdobím šľahačkou a strúhanou čokoládou /príp. kakaom, grankom/.

  3. 3

    Môže byť aj bez masla, len do vína dať vanilk. cukor a klinčeky a ovocie trochu povariť a ozdobiť. Ovocie môžeme použiť rôzne: kivi, slivky, hrušky, melón atď...Vanilkový cukor môžeme nahradiť lyžičkou medu. Keď to nie je pre deti, môžeme pridať aj trochu umu.

Diskusia k receptu

nyja
Fúúha, to vyzerá ako dobručká mňamka :))
haston
poprosil by som vysvetliť pojem "janská misa".
58vlasta
Ako dezert je to chutné. Aj prípadné pohostenie pre deti, samozrejme bez vína s džúsom. A pardon má byť misa, teda nádoba z jenského skla na varenie.
slavsorcerer
Janská misa? Nie je to misa z jenského skla? Mliečno sfarbená sklenená misa určená na zapekanie?
58vlasta
Áno, misa z jenského skla. Ale môže byť aj teflónová panvica, alebo iná vhodná nádoba na varenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia