Dolnozemská klobása

redakcia - fotkaredakcia, 2. decembra 2009
60-80 minút
príprava

Suroviny

10 kg
220-250 g
50-80 g
80 g
40-50 g
180-200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím cez sitko pridáme sladkú papriku (ideálna je z dolnozemskej oblasti) a štipľavú papriku. Potom pridáme cesnak, drvenú rascu a soľ. Všetko riadne a trpezlivo miešame, až kým sa masa spojí a začne sa lepiť.

  2. 2

    Salámový obal rýchlym ponorením a vytiahnutím z vody zvlhčíme. Pomocou mlynčeka alebo nabíjačky mäso do obalu pevne natlačíme a zaviažeme. Zvlhčujeme a natláčame po jednom obale postupne. Natlačené výrobky popicháme tenkou ihlou.

  3. 3

    Údime 8 hodín ovocnými alebo bukovými pilinami, studeným dymom. Klobásu necháme minimálne mesiac obschnúť. Po obschnutí môžeme skladovať zabalenú v potravinárskej fólii v mrazničke.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: