Hubovník
Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky....
Chai latte s vôňou orientu
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra....
Škvarkové pagáčiky č.2
Študovaním a porovnávaním rôznych receptov na škvarkové pagáče som zistila jedno nepísané pravidlo, a síce, ...
Chilli con carne po mojom
Využila som "pomôcku", ktorú mám kúpenú v Nemecku a končila jej doba trvanlivosti, na prípravu...
Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek
Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a...
Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou
Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou...
Domáca škvarená masť a škvarky
Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...
Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...
Zemiaková polievka s hubami
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme...
Jelení guláš s cviklou
Odležané mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme a postupne prudko opražíme na masti. Potom...
Jemné tvarohové koláče
Fajnové mäkučké koláče, plnené výbornou tvarohovou plnkou. Verím, že budú chutiť celej rodinke...
Pita chlieb s kuracím mäsom na grécky spôsob
Osviežujúci a na prípravu jednoduchý recept. Túto šmakotinku zvládnete pripraviť ľavou zadnou :-)
Domáce maslové lúpačky - makovky
Dnes som ich piekla už druhýkrát, lebo sú vynikajúce. Hodia sa napr. na raňajky...
Blesková zemiaková placka
Dnes je Popolcová streda, prísny pôst, tak som si urobila takéto raňajky.
Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Fašiangové šišky
Končia sa fašiangy, blíži sa pôst a tak ešte na poslednú chvíľu fašiangové šišky.
Panna cotta s jahodovým pyré
Panna Cotta je talianska dezert. Skladá sa z osladenej smotany, ktorá je zahustená želatínou, ale v tomto recepte som použila agar agar....
Zemiakové halušky s kyslou kapustou
Zo zbytku kyslej kapusty som sa rozhodla uvariť moje najobľúbenejšie jedlo - halušky s kyslou kapustou....