Krehký makový závin z tvarohového cesta
mesačník Varecha, 12. októbra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Závin z jednoduchého tvarohového cesta skvelo dopĺňa lahodná maková plnka.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g (kocka) |
|
| 250 g |
|
| 400 g |
|
| Na plnku: | |
| 150 ml |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 200 g mletý |
|
| 50 g |
|
| 4 PL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Tvaroh spracujeme s maslom a preosiatou hladkou múkou na pevné cesto. Necháme ho 20 minút odležať pri izbovej teplote.
- 2
Plnka: V menšom hrnci privedieme do varu mlieko s cukrom a maslom. Prisypeme mletý mak a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, potom vmiešame strúhanku z piškót a rum.
- 3
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou asi 3 mm a po celej ploche potrieme makovou plnkou tak, aby zostali asi 2 cm okraje cesta bez plnky.
- 4
Plát rozkrojíme na polovicu. Od rezu smerom von stočíme dva záviny a okraje cesta k sebe dobre pritlačíme.
- 5
Záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.
Tiež makový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu