Hruškový koláč naopak fotorecept

Foto: helena10
V sezóne zberu sliviek, jablk, hrušiek pečiem aktuálne ovocné koláče.
na 180 °C
Suroviny
Hrušková zmes: | |
5 - 6 ks čerstvé |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
Cesto: | |
3 ks |
|
80 g |
|
20 g |
|
štipka |
|
100 g zmäknuté |
|
100 ml |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
Na dokončenie: | |
|
Postup
-
1
Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vyložím papierom na pečenie, na ktorý rozložím plátky masla a naň rozložím na kocky nakrájané hrušky husto, aby zakryli dno plechu. Hrušky posypem škoricovým cukrom, môžete si ho dať podľa vlastnej chuti.
-
2
Do vyhriatej rúry na 180 stupňov dám hrušky zapiecť na 10 minút. Čas záleží od množstva a tvrdosti hrušiek. Sledujeme.
-
3
Hneď pripravujem cesto. V miske na najmenších otáčkach vymiešam (môžete ručne metličkou) zmäknuté maslo s cukrami a štipkou soli, po jednom pridávam vajcia a za každým prešľahám, potom mlieko i múku zmiešanú s práškom do pečiva a dostanem hustejšie cesto.
-
4
Pripraveným cestom rovnomerne zalejem – zakryjem zapečené hrušky. Vrátim do rúry na nezmenenú teplotu a pečiem ešte približne 25 minút. Kontrola špajľou.
-
5
Vychladnutý upečený koláč obrátim naopak, teda hruškami navrch a stiahnem dole papier na pečenie.
-
6
Vrch koláča polejem čokoládovým toppingom.
Diskusia k receptu