Hruškový koláč
Hruškový koláč

Hruškový koláč naopak fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 5. októbra 2022
Hruškový koláč naopak (fotorecept)
Foto: helena10

V sezóne zberu sliviek, jablk, hrušiek pečiem aktuálne ovocné koláče.

10+25 minút
na 180 °C

Suroviny

Hrušková zmes:
5 - 6  ks čerstvé
50 g
1 bal.
Cesto:
3 ks
80 g
20 g
štipka
100 g zmäknuté
100 ml
300 g
1 bal.
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vyložím papierom na pečenie, na ktorý rozložím plátky masla a naň rozložím na kocky nakrájané hrušky husto, aby zakryli dno plechu. Hrušky posypem škoricovým cukrom, môžete si ho dať podľa vlastnej chuti.

  2. 2

    Do vyhriatej rúry na 180 stupňov dám hrušky zapiecť na 10 minút. Čas záleží od množstva a tvrdosti hrušiek. Sledujeme.

  3. 3

    Hneď pripravujem cesto. V miske na najmenších otáčkach vymiešam (môžete ručne metličkou) zmäknuté maslo s cukrami a štipkou soli, po jednom pridávam vajcia a za každým prešľahám, potom mlieko i múku zmiešanú s práškom do pečiva a dostanem hustejšie cesto.

  4. 4

    Pripraveným cestom rovnomerne zalejem – zakryjem zapečené hrušky. Vrátim do rúry na nezmenenú teplotu a pečiem ešte približne 25 minút. Kontrola špajľou.

    Hruškový koláč naopak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutý upečený koláč obrátim naopak, teda hruškami navrch a stiahnem dole papier na pečenie.

  6. 6

    Vrch koláča polejem čokoládovým toppingom.

Diskusia k receptu

haji
A jistě chutný, hruškové koláče jsou výborné. Pěkný receptík i foto. Ke kfaíčku by se vzoreček hodil, možná dva...
drajan
Výborný, dnes som upiekla. Nepoužila som topping, ale poliala som ho "cik-cak" roztopenou čokoládou. ĎAKUJEM za recept. Budem piecť častejšie. Teraz máme hrušky, tak sa mi recept ozaj veľmi hodil. Odporúčam- výborný !
helena10
@drajan , mám radosť, že ste upiekli koláč podľa môjho receptu a že vám chutil. Ďakujem pekne za pochvalu aj odporúčanie receptu. 😉

1x drajan