Tekvica z kysnutého cesta fotorecept
Foto: sonulienka
Pokúšalo ma upiecť takéto niečo a tak som si skombinovala recept podľa seba a toto je výsledok.
príprava
na 180 °C
Suroviny
700 g |
|
150 g (izbovej teploty) |
|
3 ks |
|
300 ml |
|
10 g |
|
80 g |
|
40 g |
|
z 1/2 citróna |
|
z 1/2 pomaranča |
|
42 g |
|
1 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Dala som si vzísť kvások - odobrala som 100 ml mlieka, ktoré som dala trochu zohriať len aby bolo vlažné, pridala som doň 1 čajovú lyžičku cukru a 42 g droždia. Potom som robotom vypracovala zo všetkých surovín cesto. Dala som cesto nakysnúť na dve hodiny.
-
3
Keď cesto nakyslo, prekrojila som ho na dve polovice, každú som vypracovala do okrúhlych bochníkov. Na plech som dala papier na pečenie a na papier som do kríža rozprestrela štyri šnúrky, na to som položila jeden bochník a šnúrky som navrchu zaviazala. To isté som urobila aj z druhým cestom. Bochníky som potrela rozšľahaným vajíčkom a vložila do predhriatej rúry na 180 stupňov a piekla si 45 minút. Ale radšej si vyskúšajte špajdľou či je to dobre upečené, aby neboli dnu surové. Zaviažte si voľnejšie, lebo cesto v rúre ešte nakysne, aj ja som mohla zaviazať ešte voľnejšie.
-
4
Tekvice upečené.
-
5
Po vychladnutí preložené na tácku.
-
6
Tu sme už nevydržali a koštovali.
Diskusia k receptu