Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: luwinka
Toto jedlo je u nás top. Vždy si na ňom veľmi dobre pochutnáme.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
500 g mleté |
|
1000 ml |
|
1 hrsť |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks (strednej veľkosti) |
|
4 guľôčky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(alebo masť) |
|
Postup
-
1
Najskôr si dáme variť ryžu do polomäkka. Necháme ju vychladnúť , vtedy sa s ňou lepšie pracuje. Do misy, v ktorej máme pomleté mäso pridáme ryžu, roztlačený cesnak, vajce, mleté čierne korenie, mletú rascu, čerenú mletú papriku a trochu majoránky. Všetko riadne vymiešame, najlepšie rukami.
- 2
Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do hrnca dáme bravčovú masť (alebo olej), rozohrejeme, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme. Potom do hrnca pridáme aj paradajkové pyré, necháme povariť približne 5 minút. Paradajkovú omáčku dochutíme čiernym celým korením podľa chuti.
- 3
Z pripravenej mäsovej zmesi tvarujeme rukami guľky a vkladáme ich do bublajúcej paradajkovej omáčky.
- 4
Paradajkovú omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou, podľa potreby, hustoty omáčky. Povaríme asi 30 minút, môžeme ešte dochutiť.
- 5
Podávame s knedľou, môžeme aj s chlebom.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu