Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

luwinka - fotkaluwinka, 5. októbra 2022
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: luwinka

Toto jedlo je u nás top. Vždy si na ňom veľmi dobre pochutnáme.

4
porcie
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
1000 ml
1 hrsť
2 strúčiky
1 ks
1 ks (strednej veľkosti)
4 guľôčky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (alebo masť)




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme variť ryžu do polomäkka. Necháme ju vychladnúť , vtedy sa s ňou lepšie pracuje. Do misy, v ktorej máme pomleté mäso pridáme ryžu, roztlačený cesnak, vajce, mleté čierne korenie, mletú rascu, čerenú mletú papriku a trochu majoránky. Všetko riadne vymiešame, najlepšie rukami.

  2. 2

    Cibuľu očistíme, rozpolíme. Do hrnca dáme bravčovú masť (alebo olej), rozohrejeme, pridáme cibuľu, chvíľu restujeme. Potom do hrnca pridáme aj paradajkové pyré, necháme povariť približne 5 minút. Paradajkovú omáčku dochutíme čiernym celým korením podľa chuti.

  3. 3

    Z pripravenej mäsovej zmesi tvarujeme rukami guľky a vkladáme ich do bublajúcej paradajkovej omáčky.

  4. 4

    Paradajkovú omáčku môžeme ešte zriediť horúcou vodou, podľa potreby, hustoty omáčky. Povaríme asi 30 minút, môžeme ešte dochutiť.

    Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s knedľou, môžeme aj s chlebom.

    Mäsové guľky v paradajkovej omáčke - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia