Zeleninová ryža
Zeleninová ryža

Escalivada s hnedou ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 13. októbra 2022. Komerčný recept.
Escalivada s hnedou ryžou
Foto: ryzasos

Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón. Na prípravu escalivady potrebujete len 4 druhy zeleniny: cibuľu, paradajky, baklažán Zobraziť celý popisEscalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón. Na prípravu escalivady potrebujete len 4 druhy zeleniny: cibuľu, paradajky, baklažán a červené papriky, ktoré upečiete v rúre. K príprave escalivady potrebujete aj extra panenský olivový olej a trošku vínneho octu z Jerezu alebo sójovú omáčku na zvýraznenie chute. Do šalátov môžete pridať suché plody alebo orechy, vďaka nim dodáte šalátu chrumkavú a lahodnú chuť. Môžete využiť rôzne druhy semienok.
Zdroj: Ryža SOS

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
340 g
350 g
340 g
330 g
2 PL
 (z Jerez)




Postup

  1. 1

    Zeleninu dobre umyte, osušte a potrite olivovým olejom a soľou. Dajte piecť do rúry na 1 hodinu.

  2. 2

    Po vybratí z rúry dajte zeleninu do misky a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť, zeleninu ľahšie očistite.

  3. 3

    Hnedú ryžu SOS Brown uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody na strednom plameni asi 18 minút. Odstavte, sceďte a nechajte vychladnúť.

  4. 4

    Zeleninu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Zmiešajte s uvarenou ryžou a tekvicovými semienkami. Ochuťte soľou, octom a olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia