Escalivada s hnedou ryžou
Foto: ryzasos
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón. Na prípravu escalivady potrebujete len 4 druhy zeleniny: cibuľu, paradajky, baklažán Zobraziť celý popisEscalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón. Na prípravu escalivady potrebujete len 4 druhy zeleniny: cibuľu, paradajky, baklažán a červené papriky, ktoré upečiete v
rúre. K príprave escalivady potrebujete aj extra panenský olivový olej a trošku vínneho octu z Jerezu alebo sójovú omáčku na
zvýraznenie chute.
Do šalátov môžete pridať suché plody alebo orechy, vďaka nim dodáte šalátu chrumkavú a lahodnú chuť. Môžete využiť
rôzne druhy semienok.
Zdroj: Ryža SOS
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zeleninu dobre umyte, osušte a potrite olivovým olejom a soľou. Dajte piecť do rúry na 1 hodinu.
- 2
Po vybratí z rúry dajte zeleninu do misky a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť, zeleninu ľahšie očistite.
- 3
Hnedú ryžu SOS Brown uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody na strednom plameni asi 18 minút. Odstavte, sceďte a nechajte vychladnúť.
- 4
Zeleninu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Zmiešajte s uvarenou ryžou a tekvicovými semienkami. Ochuťte soľou, octom a olivovým olejom.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu