Recyklované makrónky s vôňou ruží

siuuu - fotkasiuuu, 3. októbra 2022
Recyklované makrónky s vôňou ruží
Foto: siuuu

Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu. Pokazené škrupinky boli ružové a keď som Zobraziť celý popisOch tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu. Pokazené škrupinky boli ružové a keď som rozmýšľala, akú plnku k nim zvoliť, napadla mi ružová príchuť, možno preto, že vo váze som mala ružičky zo záhrady. K ružovej ganache som pridala jahodovo-malinový džem (mám rada ovocné plnky), ktorý som ochutila pár kvapkami ružovej vody určenej na potravinárske účely.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/10/reckylovane-makronky-s-vonou-ruzi

17 ks
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 145 °C

Suroviny

87 g (rozmixované a preosiate)
40 g
35 g (alebo kryštálový)
štipka
Plnka:
100 g
33 g
podľa chuti (potravinárska)
Okrem toho:
2 PL (alebo malinový )
1 PL
podľa chuti (potravinárska)




Postup

  1. 1

    Najskôr som rozmixovala vysušené nevydarené škrupinky - najskôr som rozmixovala mixérom a potom ešte pomlela v staršom mlynčeku na kávu a preosiala - výsledná hmotnosť preosiatej hmoty bola 87 g. Následne som vyšľahala bielky (stačil mi bielok z jedného veľkého vajíčka) so štipkou soli - keď bol sneh taký polotuhý, na 3x som zašľahala kryštálový cukor a vyšľahala som tuhý sneh.

  2. 2

    Do snehu som ručne stierkou na 3x vmiešala preosiatu rozmixovanú zmes z nepodarených škrupiniek. Miešala som dovtedy, pokiaľ sa zmesou nedala urobiť v ceste osmička. Zmes som preložila do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou (priemer otvoru 1 cm) a nastriekala som makrónky na podložku - používam obyčajnú silikónovú podložku z Tescomy. Plechom so niekoľkokrát pobúchala o stôl, aby som sa zbavila vzduchových bubliniek. Takto nastriekané budúce škrupinky som nechala zaschnúť pri izbovej teplote do doby, kedy sa povrch pri dotyku nelepil na prst. Piekla som v rúre zohriatej na 145 °C (funkcia spodný a vrchný ohrev) 20 minút. Upečené škrupinky som nechala na podložke úplne vychladnúť a až potom som ich opatrne zlúpla.

  3. 3

    Pokiaľ sa škrupinky piekli a chladili, pripravila som plnku. Čokoládu som posekala na malé kúsky a zaliala horúcou smotanou, rozmiešala som do hladka a pridala som pár kvapiek ružovej vody. Zmes som dala do cukrárskeho vrecka, uzatvorila a nechala v chladničke trocha zatuhnúť. Malinový džem som zahriala s troškou vody, ochutila som pár kvapkami ružovej vody.

  4. 4

    Potom som naplnila škrupinky - na jednu škrupinku som naniesla pomocou cukrárskeho vrecka po okraji plnku, do stredu som dala pomocou druhého cukrárskeho vrecka džem, priklopila som druhou škrupinkou, zľahka som pritlačila a nechala v chladničke odpočívať a zatuhnúť v uzatvorenej dóze.

    Recyklované makrónky s vôňou ruží - obrázok 4
  5. 5

    Z vlastnej skúsenosti som zistila, že tieto recyklované makrónky potrebujú (aspoň na mojej silikónovej podložke a v mojej rúre) kúsok vyššiu teplotu a o pár minút dlhšie pečenie ako keď robím klasické makrónky - zmes je akoby viac vlhká. A neurobí sa mi na nich nožička ako pri originál makrónkach, ale suknička.

    Recyklované makrónky s vôňou ruží - obrázok 5

Diskusia k receptu

siuuu
@frezia68 (3.10.2022 22:10)

Ďakujem milá @frezia68 ... no pri týchto malých potvorách je to skôr o šťastí ako o šikovnosti a trpezlivosti ... recept je jednoduchý, len je veľa faktorov od ktorých závisí či sa podaria alebo nie (vlhkosť vzduchu a teplota v interiéri, rúra, kvalita mandľovej múky a pod.) ... tentoraz to celkom vyšlo ;-)
haji
Krása střídá nádheru, jsi šikovná a šťastná žena, které štěstí přeje! Jojo, rosný bod je zákeřný. Mno, já bych se rosila po celou dobu výrobního procesu.... a kýbl na nervy by mi jeden nestačil. Kdo umí, ten umí a zbývající se kochají! Skvělé foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia