Tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou
Foto: luwinka
Jednoduché a dobré jedlo veľmi podobné rizotu.
2
porcie
porcie
35 - 40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr umyjeme kuracie prsia a pokrájame ich na kúsky. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, posypeme čiernym mletým korením, trochou mletej papriky a soľou. Zamiešame, chvíľu orestujeme a pridáme vodu. Zakryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme zeleninu. Ešte trochu podlejeme vodou a uvaríme domäkka.
- 2
Samostatne uvaríme tarhoňu.
- 3
Uvarenú tarhoňu pridáme k mäsu so zeleninou a premiešame. A máme hotovo.
- 4
Už len naservírujeme.
- 5
Nám chutilo.
Tiež tarhoňa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/moje-slovenske-rizoto-/80723-re...
Za slovenskú ryžu Slováci.
U nás máme radšej slovenskú ryžu.
Samozrejme, je to skoro to isté.
Sikovný recept.
Ale tvoja vyzerá fajn.
Aj ja ju mám tak čistú velmi rada, ale pri varení sa musí troška viac osoliť, aby chutila potom mierne slano🙂