Dusené králičie stehná s klobásou fotorecept
Foto: eruska25
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná osolíme, klobásu nakrájame na kolieska a cibuľu na drobno.
-
2
Na masle orestujeme klobásu, ktorá pustí výbornú šťavu. Preto netreba použiť iné koreniny do varenia.
-
3
Pridáme cibuľu a orestujeme.
-
4
Pridáme stehná a pootáčame ich, aby sa z každej strany zatiahli.
-
5
Podlejeme vodou tak, aby stehná neboli celé zaliate. Dáme vegetu a prikryté pomaly dusíme asi 2,5 hodiny. Sledujeme, aby voda nevyvrela, aby sme mali šťavu na poliatie.
-
6
Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.
Áno, aj máš pravdu, mrkva ku králičiemu pasuje. Chrbát a rebrá z králika robím len na šťave a veľa mrkvy. Zo stehien skúšam aj iné kombinácie a takto s klobáskou to manželovi a synovi veľmi chutilo.
Som rada, že si vyskúšal a bol spokojný. Huby určite sem pasujú. Pre mňa je tiež pečený králik /či ušiak/ suchý.