Restovaná ryža Chaufa
Foto: ryzasos
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej
ryže so zeleninou, vajcami a Zobraziť celý popisArroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej
ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom. Ryža SOS Long tvorí ideálny základ pre tento recept.
Zdroj: Ryža SOS
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
320 g |
|
800 ml |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
40 g (mrazený alebo konzervovaný) |
|
1 PL strúhaný |
|
|
|
1 PL |
|
100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Začnite tým, že ryžu osmažíte. Zvýrazní sa tým jej chuť a vy si budete môcť pochutnať na tom najlepšom jedle. Dajte do hrnca pár kvapiek slnečnicového oleja a akonáhle je horúci, pridajte uvedené množstvo ryže a ľahko ju počas niekoľkých sekúnd orestujte.
- 2
Za stáleho miešania vlejte do hrnca vodu a osoľte štipkou soli. Potrebný podiel je dva a pol dielu vody na jeden diel ryže. Varte na strednom ohni 11-13 minút, kým sa voda neodparí. Keď je ryža al dente, stiahnite ju z ohňa a odložte bokom.
- 3
Vajcia rozšľahajte v miske spolu so štipkou soli. Na panvici rozpáľte trochu oleja a pripravte na ňom omeletu. Stiahnite omeletu z ohňa a nakrájajte na ľubovoľne veľké kúsky, odložte bokom.
- 4
Vo woku rozpáľte 2 lyžice slnečnicového oleja, pridajte nastrúhaný zázvor a nakrájané kuracie mäso. Orestujte do zlatista. Akonáhle je hotové, vyberte ho a odložte si ho bokom.
- 5
Potom urobte to isté s klobáskami a nakrájanou zeleninou (s paprikou a jarnou cibuľkou). Akonáhle sú orestované, primiešajte kuracie mäso.
- 6
Prilejte ďalší slnečnicový olej a 1 PL sezamového oleja. Pridajte ryžu, uvarený hrášok a sójovú omáčku. Zmes dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.
- 7
Na záver pridajte nakrájanú omeletu a nasekaný koriander.
Tiež restovaná ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
recept bol ovplyvnený čínskou populáciou, ktorá imigrovala do Peru. Základy receptu praženej ryže (fried rice) pochádzajú z Číny. Na to, aby si imigranti mohli tento pokrm v Peru pripraviť, museli ale adaptovať ingrediencie na tie, čo boli dostupné v Peru.