Čína ako mi chutí fotorecept
Foto: anastaz
Po dlhom čase som si všimol v obchode pekinskú kapustu a hneď som vedel, že si uvarím čínu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso, šampiňóny z konzervy aj bambusové výhonky nakrájam na slížiky. Dam do misky, polejem sójovou omáčkou a polovicou oleja a nechám pácovať, kým nakrájam zeleninu.
-
2
Pór nakrájam na tenké kolieska a posolím, aby trochu zmäkol. Kapustu krájam najprv na pásiky hrubé cca 2,5 cm a čím sa viac blížim k hlúbu tak na tenšie a tenšie pásiky. Zmiešam to s pórom.
-
3
Pripravím si dve panvice. Do rozpálenej dám napácované mäso, bez oleja, je už v páci. Prudko opekám 7 až 8 minút. Do druhej dám olej a tiež prudko opražím zeleninu. Stačí do 5 minút, aby bola aj trochu chrumkavá.
-
4
Vždy robím naraz len toľko porcií, koľko je stravníkov, lebo najlepšie je to čerstvo urobené. Ostatné odložím do chladničky. Podávam s ryžou.
- 5
Dá sa to pripraviť aj ako bezmäsité jedlo, jednoducho sa vynechá mäso.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Pozdravujem vsetkych 😉
Bude to asi tým, že nejde o "pravý čínsky recept", ale o čínu podľa mojej chuti.
Sójovku si dávam aj na hotové jedlo, ale foto poliateho jedla už nevyzeralo tak pekne ako bez.
Prosím o prominutí, že jsem varoval před tepelnou degradací sojovky, při níž vznikají polycyklické aromatické uhlovodíky, což jsou potenciálně rakovinotvorné látky. Proti chuti jsem nic nenamítal.
Suhlas, ale ked u nas sa vari taka "slovenska" cina, vysledok je vacsinou "gulasoidneho" typu, kedze postup pri vareni ciny je kvapku iny...
Ďakujem za rady. Mňou popísaný recept je čína ako chutí mne. Robievam ju roky takto a ako sa hovorí, starého psa novým kúskom nenaučíš🙂