Jablkovo-makové rezy
Foto: katarinalucanova
Prevrátený makovo-piškótový zákusok s jablkami.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
70 g |
|
1 bal. |
|
1 kg nastrúhané |
|
Poleva: | |
200 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na plech vystrieme papier na pečenie alebo silikónovú fóliu na pečenie. Jablká očistíme a nastrúhame a zbavíme šťavy. Môžeme ocukriť, ale nemusíme. Jablká rovnomerne nanesieme na papier na plechu.
- 2
Cesto: Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor šľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a postupne primiešame muku s práškom do pečiva. Odoberieme polovicu cesta a vmiešame doň mak. Cesto bez maku vylejeme na pripravený plech s jablkami. Naň vylejeme cesto s makom. Dáme upiecť (20 minút na 170 °C).
- 3
Po upečení necháme vychladnúť a potom koláč prevrátime hore dnom na druhý plech alebo podložku. Stiahneme papier z jabĺk a vrch. polejeme čokoládovou polevou.
- 4
Príprava polevy: Čokoládu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli. Polevu nalejeme navrch jabĺk a necháme stuhnúť. Pokrájame. Dobrú chuť.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu