Zemiakové gule
Zemiakové gule

Zemiakové knedličky plnené jablkami so škoricou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 6. októbra 2022
Zemiakové knedličky plnené jablkami so škoricou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (400 g)
1 ks
400 ml
4 ks
2 PL
1 PL
 štipka
Navrch:
200 g
80 g




Postup

  1. 1

    Na zemiakové cesto zmiešame sypkú zmes na knedle s vajcom a 400 ml vody. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočívať.

  2. 2

    Medzitým nakrájame jablká na malé kúsky, zmiešame ich v miske s trstinovým cukrom a so škoricou.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm, nakrájame ho na menšie štvorce, do stredu každého z nich vložíme časť jabĺk a zabalíme do guľôčky.

  4. 4

    Knedle varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Potom ich preložíme na taniere, posypeme rozdrobeným tvarohom, práškovým cukrom a zalejeme rozpusteným maslom. Ozdobíme zvyšnými jablkami s cukrom a posypeme škoricou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia