Zemiakové knedličky plnené jablkami so škoricou
			   Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 6. októbra 2022
		   
		   mesačník Varecha, 6. októbra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Na zemiakové cesto zmiešame sypkú zmes na knedle s vajcom a 400 ml vody. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočívať. 
- 2
Medzitým nakrájame jablká na malé kúsky, zmiešame ich v miske s trstinovým cukrom a so škoricou. 
- 3
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm, nakrájame ho na menšie štvorce, do stredu každého z nich vložíme časť jabĺk a zabalíme do guľôčky. 
- 4
Knedle varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Potom ich preložíme na taniere, posypeme rozdrobeným tvarohom, práškovým cukrom a zalejeme rozpusteným maslom. Ozdobíme zvyšnými jablkami s cukrom a posypeme škoricou. Tiež zemiakové gule:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu