Zemiakové knedličky plnené jablkami so škoricou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 6. októbra 2022
mesačník Varecha, 6. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na zemiakové cesto zmiešame sypkú zmes na knedle s vajcom a 400 ml vody. Vypracujeme cesto a necháme ho chvíľu odpočívať.
- 2
Medzitým nakrájame jablká na malé kúsky, zmiešame ich v miske s trstinovým cukrom a so škoricou.
- 3
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm, nakrájame ho na menšie štvorce, do stredu každého z nich vložíme časť jabĺk a zabalíme do guľôčky.
- 4
Knedle varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút. Potom ich preložíme na taniere, posypeme rozdrobeným tvarohom, práškovým cukrom a zalejeme rozpusteným maslom. Ozdobíme zvyšnými jablkami s cukrom a posypeme škoricou.
Tiež zemiakové gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu