Slivková torta
Slivková torta

Slivková torta fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 9. októbra 2022
Slivková torta (fotorecept)
Foto: helena10

Upečená podľa staršieho receptu. Slivky čerstvé, cesto z odmerky, s detskou krupicou, krém smotanovo-jogurtový.

30 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
200 ml
štipka
250 ml
1 bal.
200 ml
125 ml
200 ml
Slivková zmes:
600 g čerstvé
1 bal.
2 PL
Smotanovo-jogurtový krém:
400 g (16 %)
200 g
5 PL
1/2 bal.
1 bal. (za studena dr.Oetker)
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Čisté slivky odkôstkujem a rozdelím iba na polovice, lebo sú mini. Veľké si môžete narezať na štvrtiny. Uložím ich na dno plechu rozmerov 24 x 24 cm vyložené papierom na pečenie. Polovice minisliviek posypem škoricovým cukrom vymiešaným s detskou krupicou.

  2. 2

    Cesto: Najprv rozdelím vajcia na bielky a žĺtky. Bielky vyšľahám s cukrom a štipkou soli do tuha. Do snehu jemne zašľahám po jednom žĺtky. Potom primiešam olej, biely jogurt, múku s práškom do pečiva, detskú krupicu.

  3. 3

    Vymiešané cesto nalejem na slivky a pečiem vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov asi 30 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.

  4. 4

    Upečený korpus so slivkami nechám trochu vychladnúť a prevrátim slivkami hore. Stiahnem preč papier na pečenie. Potom nechám celkom vychladnúť.

  5. 5

    Na vychladnutý natieram smotanovo jogurtový krém, ktorý si pripravím vyšľahaním kyslej smotany, bieleho jogurtu, práškového i vanilkového cukru so želatínovým stužovačom. Tortu cez noc nechávam v chlade.

  6. 6

    Nakoniec ozdobím jednoduchú slivkovú tortu jedlým cukrárskym zdobením.

    Slivková torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, dobrý nápad urobiť ju ako tortu. Hřešila bych až bych slzela....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia