Slivková torta fotorecept
Foto: helena10
Upečená podľa staršieho receptu. Slivky čerstvé, cesto z odmerky, s detskou krupicou, krém smotanovo-jogurtový.
na 190-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
200 ml |
|
štipka |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
125 ml |
|
200 ml |
|
Slivková zmes: | |
600 g čerstvé |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Smotanovo-jogurtový krém: | |
400 g (16 %) |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. (za studena dr.Oetker) |
|
Na dokončenie: | |
|
Postup
-
1
Čisté slivky odkôstkujem a rozdelím iba na polovice, lebo sú mini. Veľké si môžete narezať na štvrtiny. Uložím ich na dno plechu rozmerov 24 x 24 cm vyložené papierom na pečenie. Polovice minisliviek posypem škoricovým cukrom vymiešaným s detskou krupicou.
- 2
Cesto: Najprv rozdelím vajcia na bielky a žĺtky. Bielky vyšľahám s cukrom a štipkou soli do tuha. Do snehu jemne zašľahám po jednom žĺtky. Potom primiešam olej, biely jogurt, múku s práškom do pečiva, detskú krupicu.
- 3
Vymiešané cesto nalejem na slivky a pečiem vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov asi 30 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
- 4
Upečený korpus so slivkami nechám trochu vychladnúť a prevrátim slivkami hore. Stiahnem preč papier na pečenie. Potom nechám celkom vychladnúť.
- 5
Na vychladnutý natieram smotanovo jogurtový krém, ktorý si pripravím vyšľahaním kyslej smotany, bieleho jogurtu, práškového i vanilkového cukru so želatínovým stužovačom. Tortu cez noc nechávam v chlade.
- 6
Nakoniec ozdobím jednoduchú slivkovú tortu jedlým cukrárskym zdobením.
- 7
Dobrú chuť!
Tiež slivková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekný zvyšok nedele želám. 🤗