Jahodové risotto
Foto: ryzasos
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru a al dente ryže.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravte zeleninový vývar, potrebujete na to mrkvu, cibuľu, cesnak, stonkový zeler a zrelú paradajku. Všetku zeleninu nakrájajte na drobno a pridajte do hrnca s litrom vody. Varte 18 - 20 minút.
- 2
Vývar sceďte cez sitko a zeleninu odložte bokom.
- 3
Očistite a nakrájajte jahody.
- 4
Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú jarnú cibuľu a cesnak a restujte do zlata.
- 5
Potom pridajte ryžu a restujte, až kým nebude priehľadná.
- 6
Postupne pridávajte vývar a miešajte. Okrem vývaru pridajte aj víno cava a pokračujte v miešaní. Vždy pridajte tekutiny, až kým sa všetka v hrnci nevstrebe.
- 7
Približne v polovici pridajte 150 g nakrájaných jahôd a premiešajte.
- 8
Dochuťte soľou a korením.
- 9
Tesne pred dovarením pridajte zvyšok jahôd.
- 10
Môžete podávať posypané nastrúhaným parmezánom.
Tiež risotto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu