Jahodové risotto
Jahodové risotto

Jahodové risotto

ryzasos - fotkaRyža SOS, 10. októbra 2022. Komerčný recept.
Jahodové risotto
Foto: ryzasos

Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru a al dente ryže.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 g
1 ks
1 ks
1 stonka
1 strúčik
1 ks zrelá
80 g
80 g
300 ml
300 g
130 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravte zeleninový vývar, potrebujete na to mrkvu, cibuľu, cesnak, stonkový zeler a zrelú paradajku. Všetku zeleninu nakrájajte na drobno a pridajte do hrnca s litrom vody. Varte 18 - 20 minút.

  2. 2

    Vývar sceďte cez sitko a zeleninu odložte bokom.

  3. 3

    Očistite a nakrájajte jahody.

  4. 4

    Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú jarnú cibuľu a cesnak a restujte do zlata.

  5. 5

    Potom pridajte ryžu a restujte, až kým nebude priehľadná.

  6. 6

    Postupne pridávajte vývar a miešajte. Okrem vývaru pridajte aj víno cava a pokračujte v miešaní. Vždy pridajte tekutiny, až kým sa všetka v hrnci nevstrebe.

    Jahodové risotto - obrázok 6
  7. 7

    Približne v polovici pridajte 150 g nakrájaných jahôd a premiešajte.

  8. 8

    Dochuťte soľou a korením.

  9. 9

    Tesne pred dovarením pridajte zvyšok jahôd.

  10. 10

    Môžete podávať posypané nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

evanaaa
No neviem, či by som toto zjedla, ako to asi chutí?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia