sisok fotka

@sisok

sisokToulouse, Francúzsko4945 dní na Vareche
V kuchyni sa vyblaznujem asi od roku 2009 - odkedy som opustila maminu dobru domacu kuchynu a nemala som na vyber, jest predsa musim.... Viac »

Moje recepty

Pridaj recept


prazdny

Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...

prazdny

Tarte tatin na spôsob tartiflette

Hlavné jedlá

Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...

prazdny

Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly

Predjedlá

Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....

prazdny

Mangové tiramisu

Dezerty

Každý snáď už dnes pozná talianského zdvíhača dobrej nálady - tiramisu. Klasický recept je s piškótami,...

prazdny

Pravé francúzske croissanty

Dezerty

No nedalo mi nepodeliť sa... upozorňujem však váženého čitateľa, že recept je dlhý, veeeelmi dlhý....

prazdny

Marinované bravčové mäso na ananáse

Bravčové mäso

Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...

prazdny

Závitky zo pstruha plnené sušenými slivkami

Hlavné jedlá

Reku, ryba nezaškodí a najmä je to veľmi rýchly recept pre tých, ktorí majú radi...

prazdny

Údené Involtini

Kuracie mäso

Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...

prazdny

Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou

Hlavné jedlá

Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, ...

prazdny

Treska s vianočným nádychom

Hlavné jedlá

Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...

prazdny

Špagety s rukolovou omáčkou

Cestoviny

Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi...

prazdny

Hubové jesenné lasagne

Cestoviny

Každý pozná klasické bolonské lasagne, tie som doma skúšala, kamaráti ich tiež radi robievajú, ...

prazdny

Krkovička na pive a pomarančoch

Bravčové mäso

Tento recept je na 2 fázy - mäso bude najprv marinovať zopár hodín v pivovej marináde a...

prazdny

Rizoto z quinoi s tuniakom

Hlavné jedlá

Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...

prazdny

Kuracie závitky a mrkvové hranolčeky

Kuracie mäso

Dnes som robila kuracie prsia plnené paradajkovou zmesou, dusila na omáčke z karí. V obchode...

prazdny

Kuracie nugetky s omáčkou

Kuracie mäso

Na vareche už je zopár receptov na kuracie nugetky, no dnes ich nebudeme vyprážať, ale...

prazdny

Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly

Bravčové mäso

Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak...

prazdny

Krém z tekvice Hokkaido s čipsami z parmskej šunky

Polievky

Tekvica Hokkaido ku nám prišla z Japonska, z ostrova Hokkaido. Mne osobne veľmi vyhovuje jej...

prazdny

Domáci bagel s hovädzím a medovo-horčičnou omáčkou

Hovädzie mäso

Na začiatku som si myslela, ako 90% ľudí, že bagel je americký objav. No...

prazdny

Grilované krevety v marináde z javorového sirupu

Predjedlá

Tento rok sme chceli naplno využiť barbecue. Máme to šťastie, že krevetky u nás dostať...

prazdny

Amaretti

Amaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie. Je to jednoduché cesto...

prazdny

Arancini (fotopostup)

Hovädzie mäso

Tentokrát som chcela vyskúšať túto sicílsku rodinnú pochúťku. Taliani na arancini používajú ryžu arborio (lepivá ryža...

prazdny

Plnené morčacie stehno

Hlavné jedlá

V porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je toto mäsko chudé a k tomu ešte aj plné proteínov....

prazdny

Kačacie prsia s malinovou omáčkou

Hlavné jedlá

Viem, že takéto omáčky z červeného ovocia sa robievajú k divine, tak prečo nevyskúšať aj...

prazdny

Feniklové rizoto s krevetami

Hlavné jedlá

Kúpila som fenikel a nevedela čo s ním. Ale tieto talianské jedlá majú tú výhodu, ...

prazdny

Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami

Dezerty

MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...

prazdny

Diabolské kura

Kuracie mäso

(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....

prazdny

Plnený zajačí chrbát

Hlavné jedlá

Viem, že králičie stehná sú ľahšie na prípravu, no ja osobne preferujem chuť a textúru...

prazdny

Pistáciové makrónky (talianska meringue)

Dezerty

Recept na makrónky z talianskej meringue plnené pistáciovou ganache + recept na domácu pistáciovú pastu. Tieto...

prazdny

Treska na zázvore a zmesi 4 korení

Hlavné jedlá

Už dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku...

prazdny

Bravčové na kreolský spôsob

Bravčové mäso

Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes...

prazdny

Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva

Bravčové mäso

Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...

prazdny

Kuracie stehná na mascarpone a horčici

Kuracie mäso

Niekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som...

prazdny

Plnené kelové listy

Hlavné jedlá

Mamina robieva vynikajúci plnený kel v rúre, poliaty bešamelovou omáčkou a niekedy posypaný syrom. Nechala...

prazdny

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne

Predjedlá

Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....

prazdny

Polievka z reďkvičkových vňatí

Bezmäsité jedlá

V kuchyni sa dá všetko použiť, aj mrkvová či redkvičková vňať. Táto polievka je lacná,...