Foto: sisok
V kuchyni sa dá všetko použiť, aj mrkvová či redkvičková vňať. Táto polievka je lacná, jednoduchá a chutná. Bude chutiť najmä vám, dámy. Páni Zobraziť celý popisV kuchyni sa dá všetko použiť, aj mrkvová či redkvičková vňať. Táto polievka je lacná, jednoduchá a chutná. Bude chutiť najmä vám, dámy. Páni vždy hľadajú v jedle mäso a nevedia o čo prichádzajú - veď zelenina je taká chutná :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Už z názvu vyplýva, že v tejto polievke použijeme najmä vňať. Najlepšie, ak túto reďkvičku näjdete u domáceho producenta, ktorý nepoužíva postreky a iné chemikálie. Proste BIO Redkvičku :) Vňat odkrojíme a viackrát ju okúpeme v miske so studenou vodou, aby sme sa ju zbavili hliny či piesku. Žlté listy vyhodíme. Cibuľu nakrájamé na pásiky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- 2
Do hrnca na polievku šplechneme trocha oleja a pridáme cibuľu. Po 4 minútkach pridáme vňať a dusíme daľšie 3-4 minútky. Pridáme zemiaky, krátko podusíme a zalejeme kuracím vývarom alebo bujónom. Prikryjeme a necháme variť asi 15 minút.
- 3
Po 15 minútach polievku odstavíme a zmixujeme v blenderi. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s lyžicou kyslej smotany a plátkami redkvičky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu