Polievka z reďkvičkových vňatí

sisok - fotkasisok, 18. apríla 2013
Polievka z reďkvičkových vňatí
Foto: sisok

V kuchyni sa dá všetko použiť, aj mrkvová či redkvičková vňať. Táto polievka je lacná, jednoduchá a chutná. Bude chutiť najmä vám, dámy. Páni vždy hľadajú v jedle mäso a nevedia o čo prichádzajú - veď zelenina je taká chutná :)

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 zväzky
1 ks
2 ks väčšie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Už z názvu vyplýva, že v tejto polievke použijeme najmä vňať. Najlepšie, ak túto reďkvičku näjdete u domáceho producenta, ktorý nepoužíva postreky a iné chemikálie. Proste BIO Redkvičku :) Vňat odkrojíme a viackrát ju okúpeme v miske so studenou vodou, aby sme sa ju zbavili hliny či piesku. Žlté listy vyhodíme. Cibuľu nakrájamé na pásiky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Do hrnca na polievku šplechneme trocha oleja a pridáme cibuľu. Po 4 minútkach pridáme vňať a dusíme daľšie 3-4 minútky. Pridáme zemiaky, krátko podusíme a zalejeme kuracím vývarom alebo bujónom. Prikryjeme a necháme variť asi 15 minút.

  3. 3

    Po 15 minútach polievku odstavíme a zmixujeme v blenderi. Dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s lyžicou kyslej smotany a plátkami redkvičky.

Diskusia k receptu

medovnicek
pre mňa nezvyčajná polievka, ale to neznamená, že nemôže byť chutná
janara
tak toto by ma nenapadlo...dik za inšpiráciu..
sisok
dakujem :) ak nebudu redkvicky, dajte kludne mrkvovu vnat
babav
@sisok ,vdaka za inšpiráciu , takto využijem nie len redkvicky, ale aj vnat, ktorú mi bolo vždy ľúto vyhodiť .KK ;-) .Niet nad francúzsku kuchyňu !
mariana33
tak toto je určite dobré, nakoľko ja som robila tiež polievku z reďkvičiek a použila som aj vňať...nikto mi nechcel veriť, že je to z reďkvičiek:o)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha