Kuracie stehná na mascarpone a horčici

sisok - fotkasisok, 23. apríla 2013
Kuracie stehná na mascarpone a horčici
Foto: sisok

Niekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som ho robila prvý krát, nefotila som. Doma to však Zobraziť celý popisNiekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som ho robila prvý krát, nefotila som. Doma to však tak chutilo, že mi nedalo neodfotiť a nepridať tento recept ako inšpiráciu pre vás.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 - 6 ks (zajac)
1 ks
1 pohár
250 g
2 PL
2 PL
podľa chuti alebo vývar




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájamé nadrobno a opražíme dozlatista na 3 PL oleja. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme kúsky kuraťa, stehná alebo môžeme použiť aj zajaca. Mäso opečieme z každej strany dozlatista.

  2. 2

    Keď je mäso opečené, podlejeme pohárom bieleho vína a necháme ho kompletne vyprchať. Podlejeme bujónom (v prípade, ak nie je bujón, podlejeme vodou), prikryjeme a necháme dusiť asi 30-40minút na strednom plameni. Čas od času kontrolujeme a ak je potrebné, podlejeme bujónom (alebo vodou). Keď je mäso zmäknuté, vyberieme ho z hrnca a vložíme do pekáčika. Do hrnca, kde nám zostal vývar s cibuľkou, pridáme horčicu a mascarpone. Poriadne premiešame a pridáme čerstvú bazalku. Ak je potrebné, dochutíme soľou a čiernym korením a ak je omáčka moc hustá, podlejeme šľahačkou/smotanou na varenie. Touto omáčkou zalejeme mäso a vložíme do rúry nastavenej na funkciu gril asi na 5 minút. Podávame s tagliatelle. Dúfam, že bude chutiť!

Diskusia k receptu

raban
Výborný recept, ukladám si a vyskúšam, niečo nové a určite chutné.
jerica
Jednoduché a pritom výbornéééé :-) Inšpirácia na správnom mieste :-)
vierutt
Vyzerá to skvele! Milujem horčicu v jedlách, "totok" je určite veľmi chutné
danielcacka
parádny recept a v chladničke sa na mňa jedno mascarpone usmieva, tak ho hned využijem, dám vedieť ako chutilo nášmu osadenstvu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia