Foto: sisok
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom túto taliansku pochúťku nazývajú Braciola, len tak vedieť prečo Zobraziť celý popisInvoltini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom túto taliansku pochúťku nazývajú Braciola, len tak vedieť prečo tomu zmenili názov :) Mäso sa plní napríklad syrom, najčastejšie parmezánom alebo pecorínom, cibuľkou, píniovými orieškami,.... Ja som použila kuracie mäso, plnila mozzarellou a aby som dostala tú lahodnú údenú vôňu, rolku som obalila do tenkého plátku údenej slaninky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si otvoríme za pomoci dobre naostreného noža. Mäso buď vyklepeme alebo vyvaľkame na čo najtenšie. Mozzarellu nakrájame nadrobno. Cibuľu očistíme, rozkrojíme na 2 polovice, vyberieme ten žltkastý stred a nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny v rýchlosti umyjeme, usušíme a nakrájamé na tiež tenké plátky. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno...alebo popučíme.
- 2
Väčší kus potravinovej fólie si položíme na pracovnú plochu. Plátky údenej slaniny položíme vertikálne jeden vedľa druhého tak, aby sa trošku prekrývali okraje. Na každý kus mäsa rátame 3 plátky slaniny. Pokiaľ však nestačí a máte viacej slaninky, použite viac ako 3. Na takto poukladanú slaninu položíme vyklepané mäso, ktoré posolíme a natrieme troškou dijonskej horčice. Ku spodnému okraju mäsa dáme 2 plátky sušených paradajok, posypeme trochou nadrobno nakŕajanej mozzarelly a pridáme trošku cesnaku. Dochutíme tymiánom, čiernym korením, osolíme a budeme rolovať- za pomoci potravinovej fólie kuracie mäso zrolujeme ako japonské maki :) Postupne ako mäso odspodu rolujeme, jemne zaťahujeme, aby bolo nám vznikol pevný kus mäsíčka. Involtini nakoniec previažeme potravinovou niťou, postup zopakujeme so zvyšnými porciami a príprava je hotová :)
- 3
Do panvice vhodíme kúsok pravého masla a za lyžicu oleja. Mäsové rolky opečieme 20minút na strednom ohníku, pravidelne otáčame nech sú opečené z každej strany do chrumkava. Môžete ich však pripraviť aj v rúre predhriatej na 170°C približne 30minút alebo na grile počas letného grilovania 15minút.
- 4
Keď sú rolky dostatočne upečené, vyberieme z panvice, odstránime z nich potravinovú niť a nakrájame na medajlónky. V rýchlosti si môžeme urobit omáčku: do mäsového výpeku, ktorý zostal v panvici pridáme kúsok masla (no jo, ja pravé maslo proste milujem), necháme ho roztopiť, posypeme trochou hladkej múky, opražíme, podlejeme pohárikom slepačieho bujónu a za stáleho miešania necháme zhustnúť.
- 5
My sme podávali s chrumkavými šampiňónmi, sladkastou cibuľkou a šalátom, ktorý sa tu u nás nazýva "la mâche": Kým sa mi mäso pomaličky pieklo, plátky šampiňónov som si na väčšej panvici upiekla do chrumkava, jeden vedľa druhého a posolila. Plátky cibuľe som si opiekla na prudkom plameni, posypala trochou kryštáľového cukru, podliala trošičkou vody, prikryla a dusila na slabom plamienku až kým nebola mäkkučká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak dobru chut! :)