Treska s vianočným nádychom

sisok - fotkasisok, 3. decembra 2013
Treska s vianočným nádychom
Foto: sisok

Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som vám priniesť malú inšpiráciu na rybku. Ryba je Zobraziť celý popisTak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som vám priniesť malú inšpiráciu na rybku. Ryba je veľmi rýchlo pripravená a tak tento recept zvládnete do 20minút. Žiadne komplikované ingrediencie, žiadne komplikované prípravy, vhodné aj pre začiatočníkov, ale pochutia si aj náročné jazýčky.

4
porcie
5 minút
príprava
9 minút
na 200 °C

Suroviny

4 x 150 g
60 g
50 g
33 g
17 g




Postup

  1. 1

    Maslo z chladničky vyberieme trochu vopred, nech nám trochu zmäkne a aby sa s ním dalo ľahšie pracovať.
    Keď je maslo zmäknuté, vypracujeme z neho sladkastú krustičku a to zmiešaním nasledujúcich surovín: rozmixované medovníky (najlepšie je použiť iba medovníkové cesto bez kôrky, ja som mala veľký hranatý bochníček a tak som odrezala okraje) zmiešame s jemnou strúhankou a mandľovou múčkou, dochutíme soľou podľa chuti.

  2. 2

    Pripravenú maslovú hmotu vložíme medzi dva pláty papiera na pečenie a vyvaľkáme ho na hrúbku cca 3-4mm. Vyrežeme z tejto krustičky ´pokrývky´ na vaše filety a necháme oddychnúť.

  3. 3

    Rúru predohrejeme na 200°C.
    Rybie filety osolíme zo strany mäsa (nie z tej strany kde je koža, ale z druhej :) a posypeme trochou štipľavého korenia.
    Panvicu rozohrejeme s trochou olivového oleja a troškou masla. Rybu zrýchla opečieme zo strany kože a po 1-2 minútach odstavíme z ohňa. Filety vložíme do pekáčika idúceho do rúry, strana kože nadol, a prikryjeme pripravenou krustičkou. Pekáčik vložíme do rúry na 7 minút. Ja som podávala s mastenými zamiačikmi, ktoré mi robievala teta a vždy som si na nich tak pochutnala.
    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

amelie
hneď zrána sem doplávala perníková rybka :-) tá krusta je z pain d´épices? 5*
root
Rcp je vcelku zaujímavý, ale treska je s vianočným nádychom až vtedy, keď spieva "Jingle bells" či "Vánoce, Vánoce přicházejí".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia