Foto: sisok
Rukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi. Aby som si to trochu spestrila, pripravila som si z Zobraziť celý popisRukola sa väčšinou konzumuje v podobe šalátu, s trochou parmezánu, cherry paradajkami a krutónmi. Aby som si to trochu spestrila, pripravila som si z rukoly krém a podávala so špagetami. Veľmi rýchla večera bola na stole...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rukolu vhodíme do väčšieho hrnca s osolenou vriacou vodou a necháme 2 minútky variť. Rukolu vyberieme, môžeme ju prípadne ihneď schladiť v ľadovej vode, aby sa zafixoval chlorofyl. Rukolu vhodíme do mixéra a pomixujeme do hladka. Pokiaľ je to veľmi husté, prilejeme trochu smotany na varenie a pomixujeme spolu s rukolou.
- 2
Očistené stručiky cesnaku veľmi rýchlo ohrejeme na oleji, pridáme krémový syr, bazalku a podlejeme zvyškom smotany na varenie. Necháme spolu prevrieť, syr roztopiť a pridáme pomixovanú rukolu. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.
- 3
Podávame so špagetami, posypeme parmezánom a dozdobíme pár lístkami čerstvej rukoly alebo bazalky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu