Foto: sisok
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
5 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Plátok šunky položíme na pracovnú dosku, kolmo na neho položíme druhý plátok šunky a tým nám vznikne kríž. Do stredu tohto kríža dáme plátok gorgonzoly, nadrobno nakrájanu hrušku, trochu medu a trochu orechov, ktoré sme pokrájali na menšie kúsky. Konce parmskej šunky preložíme dostredu, zopakujeme s druhým plátkom - samozrejme začiname s tou spodnou šunkou, aby sa kapsa poriadne uzavrela. Postup opakujeme so zvyškom ingrediencií.
- 2
Kapsičky opečieme buď na panvici alebo vložíme do rúry na pár minút. Podávame s čerstvým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako predjedlo sa mi to páči. Ukladám. Milá @agora , nie podľa Teba, to je myslené uštipačne! @sisok prečítaj si to ešte raz a milé prekvapenie Ťa prejde.
Toto už ide mimo recept, ale povedať Ti to musím. "Dúfať v dúšok slepačieho mlieka znamená dúfať v nemožné"
@yogicek - moja pozitívna povaha bude dúfať stále, ze sa v ňom niekde v hĺbke schovávať humánnost ;)
A ku kredencovi... môžeš dať zadosťučinenie svojej pozitívnej povahe - nevytkol Ti cukor a pri gorgonzola dolce mohol :)))
Inak @yogicek to vystihol - ako vždy - dokonale... ja by som dala moju obľúbenú vetu "slepému farbu mlieka nevysvetlíš" čo je v podstate to isté :)
*****