Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou

sisok - fotkasisok, 8. decembra 2013
Teľací medajlón s gaštanovou omáčkou
Foto: sisok

Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, že som si povedala, že je čas na zmenu. Zobraziť celý popisDoma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, že som si povedala, že je čas na zmenu. No a kedže tento druh mäsa robím tak striedmo, tak som si povedala, že vyskúšam vynikajúcu panenku. Najprv som chcela urobiť pečeň, ale vyhrala to napokon panenka (a to z toho dôvodu, že pečeňou sa nezavďačím každému, s panenkou mám väčšiu šancu :)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
10 čl
10 čl
70 g
150 g
250 g




Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka v jemne osolenej vode. Paštrnák ošúpeme, taktiež nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vode alebo v mlieku. Zemiaky a paštrnák spolu popučíme na kašu, pridáme trochu smotany a dochutíme.

  2. 2

    Na panvicu si šplechneme trochu oleja, ja pridávam aj kúsok masla na chuť. Počkáme, kým sa rozpáli a na rozpálenej panvici opečieme medajlónky z každej strany asi 2minúty. Stíšime oheň a krátko dopečieme, čas závisí od hrúbky medajlónku. Vo Francúzsku majú radi, keď je mäso ružové a kedže mi to takto chutí, medajlónky som neopekala príliš dlho. Keď je mäso upečené, vyberieme z panvice, osolíme z oboch strán a necháme ho chvíľku oddychovať, najlepšie na mriežke.

  3. 3

    Do panvice, v ktorej sme opiekli mäso, prilejeme biele víno, necháme nech sa trochu vyparí. Pridáme šľahačkovú smotanu a na male kúsky nakrájané uvarené gaštany. Dochutíme a podľa potreby prilejeme trochu smotany.

  4. 4

    Ja som k tomu dorobila sladkasté konfitované šalotky, plochú fazuľku a tekvicové guličky (uvarené do mäkka a opečené pár minút na panvici). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

eviana
Krásne... nádherne doladené chute, veľmi chválim, 5* :)
katkat
toto je ozajstne majstrovstvo, klobuk dolu :) a krasne naaranzovane
amelie
@sisok , škoda, že si tak ďaleko a že niečo uvaríme spolu najskôr až vo februári alebo v marci...:-( krásne naaranžované a pekne nafotené jedlo:-) ako ťa poznám, tak aj originálne:-)
mariamka
dokonale :) paci sa mi aj zemiakovo-pastrnakove pyre, velmi pekny recept :)
pusta
nádherný recept, vynikajúco spracovaný, úžasné foto a tú skvelú chuť si viem živo predstaviť :P
5*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia