Foto: sisok
Doma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, že som si povedala, že je čas na zmenu. Zobraziť celý popisDoma moc často teľacie mäso nerobím, ale kamarátka o ňom pred pár dňami tak básnila, že som si povedala, že je čas na zmenu. No a kedže tento druh mäsa robím tak striedmo, tak som si povedala, že vyskúšam vynikajúcu panenku. Najprv som chcela urobiť pečeň, ale vyhrala to napokon panenka (a to z toho dôvodu, že pečeňou sa nezavďačím každému, s panenkou mám väčšiu šancu :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka v jemne osolenej vode. Paštrnák ošúpeme, taktiež nakrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vode alebo v mlieku. Zemiaky a paštrnák spolu popučíme na kašu, pridáme trochu smotany a dochutíme.
- 2
Na panvicu si šplechneme trochu oleja, ja pridávam aj kúsok masla na chuť. Počkáme, kým sa rozpáli a na rozpálenej panvici opečieme medajlónky z každej strany asi 2minúty. Stíšime oheň a krátko dopečieme, čas závisí od hrúbky medajlónku. Vo Francúzsku majú radi, keď je mäso ružové a kedže mi to takto chutí, medajlónky som neopekala príliš dlho. Keď je mäso upečené, vyberieme z panvice, osolíme z oboch strán a necháme ho chvíľku oddychovať, najlepšie na mriežke.
- 3
Do panvice, v ktorej sme opiekli mäso, prilejeme biele víno, necháme nech sa trochu vyparí. Pridáme šľahačkovú smotanu a na male kúsky nakrájané uvarené gaštany. Dochutíme a podľa potreby prilejeme trochu smotany.
- 4
Ja som k tomu dorobila sladkasté konfitované šalotky, plochú fazuľku a tekvicové guličky (uvarené do mäkka a opečené pár minút na panvici). Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*****