Foto: sisok
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila sirup, ktorým bolo mäso potierané.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si pripravíme pivový sirup. Do menšieho hrnca vhodíme cesnak, slivky bez kôstok, tymián, med a zalejeme tmavým pivom. Necháme spolu variť, až kým sa všetky chute nespoja, asi takých 15 minút.
- 2
Predhrejeme si rúru na 180-200 stupňov. Bravčové pliecko osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo. Najlepšie je mäso opiecť v panvici, ktorú môžme vložiť do rúry (z mäska totiž bude výpek, ktorého by bola škoda). Opečené mäsko prelejeme pivovým sirupom a vložíme do rúry cca na 20 minút. Čas od času mäsko podlievame pivovým sirupom.
- 3
Ako zistiť, že mäso je vnútri upečené? Ak máte kuchynskú sondu/teplomer, vnútorná teplota mäsa by mala byť 71 stupňov, ak chcete, aby bolo mäsko ružové. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu