Foto: sisok
Amaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie. Je to jednoduché cesto z vaječných bielkov. ktorých mám vždy kopec, mandľovej múčky a Zobraziť celý popisAmaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie. Je to jednoduché cesto z vaječných bielkov. ktorých mám vždy kopec, mandľovej múčky a práškového cukru. Na vareche je síce jeden recept, ale nie je to ten istý postup. Na Amaretti sa bielka nešľahajú, používajú sa také aké sú. Ale každý nech vyskúša ako chce :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
- 2
Mandľovú múčku zmiešame s práškovým cukrom. Vaječné bielka poriadne zamiešame a nakoniec prilejeme trošku likéru Amaretta. Ak však nemáte, alebo nemáte radi alkohol, túto ingredienciu môžete vynechať.
- 3
Keď je cesto poriadne premiešané, vytvarujeme z neho valček a nakrájame na kolieska. Takto pripravené Amaretti posypeme práškovým cukrom (s mierou, nie moc :) Tieto položíme na plech a vložíme do predohriatej rúry na takých 15-20 minút. Ku kávičke ako stvorené! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afatage - skus dat menej cukru, ale dost, aby cesto drzalo :)
ale nevzdávam tooo
Amaretto (nie amaretti) di Saronno sa vola len likér, ktory n a z i a d e n
p r i p a d nepatri do keksikov amaretti.
Co tam ale na kazdy pad patri, su na jemno pomleté horké mandle, alebo aspon z marhulovych jadier, alebo v tom najhorsom pripade aroma horké mandle. Preto sa predsa volaju amaretti -"amaro" znamena po taliansky "horky". (Va nehovorite po taliansky...)
Amaretti pozna celé Taliansko: Od severu az po Sardiniu, amaretti malinké, tvrdé a elegantne horkasté, az amaretti mäkké. Cize nie len mnozstvo horkych mandli, ktoré tam vzdy, ale vzdy patria, ale aj konzistencia sa lisi. Jedno vsak je isté: Nikdy ziaden likér, ani Amaretto.
Prosim, opravte Vas recept a nepodavajte volaco ako cudziu specialitu, ked sa nevyznate.
Samozrejme, ze si bojoval - ked chces upiect/uvarit taliansku specialitu, mal by si sa drzat talianskych receptov v taliancine (prelozit velmi lahko a kvalitne na DeepL). Liker Amaretto do amaretti nepatri, kto si take nieco vymysli...Tak alebo si zaobstarat horke mandle a tie blansirujes, alebo esenciu horkych mandli -alebo to radsej nepiect! Recepty:
ricette.giallozafferano.it/Amaretti.html...
www.cucchiaio.it/ricetta/ricetta-amaretti/...
Toto nie je recept na amaretti. Liker Amaretto (a ani ziaen iny) tam nepatri...:(((