Treska na zázvore a zmesi 4 korení

sisok - fotkasisok, 1. mája 2013
Treska na zázvore a zmesi 4 korení
Foto: sisok

Už dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku. Mrazené ryby nemajú vyraznú chuť a tak som musela Zobraziť celý popisUž dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku. Mrazené ryby nemajú vyraznú chuť a tak som musela vymyslieť omáčku, ktorá dodá treske ten správny peps. Použila som teda zázvor, zmes 4 korení, sójovú omáčku a aby toho nebolo málo, pripravila som skaramelizovanú cibuľku s čiernou reďkvičkou.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
50 g
15 g
2 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si nakrájamé cibuľu na pol-kolieska a hodíme na panvicu s olejom. Pridáme na prúžky nakrájanú čiernu reďkvičku a skaramelizujeme spolu s cibuľou. Odstavíme.

  2. 2

    Do menšieho poháriku si prapravíme zálievku - očistený zázvor si nastrúhame, pridáme k nemu zmes 4 korení, 2 PL sójovej omáčky a trošku vody.

  3. 3

    Kúsky tresky opečieme z každej strany na masle+oleji. Keď je ryba opečená z každej strany, nie moc dlho, aby sa nerozpadla. Keď je ryba opečená, zalejeme ju zmesou, ktorú sme si pripravili v menšom poháriku. Premiešame opatrne, aby sme nepoškodili rybu a zalejeme smotanou na varenie. Prikryjeme a necháme dusiť na slabom plameni približne 10-15 minút. Podávame s ryžou a skaramelizovanou cibuľkou a čiernou reďkovkou.

Diskusia k receptu

denyany
nedávno som robila tresku, kúpila som chladenú, bola výborná, ale tá tvoja bola asi lepšia. nabudúce vyskúšam tvoj recept, pozdáva sa mi tá kombinácia so zázvorom a reďkvou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia