Foto: sisok
Už dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku. Mrazené ryby nemajú vyraznú chuť a tak som musela Zobraziť celý popisUž dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku. Mrazené ryby nemajú vyraznú chuť a tak som musela vymyslieť omáčku, ktorá dodá treske ten správny peps. Použila som teda zázvor, zmes 4 korení, sójovú omáčku a aby toho nebolo málo, pripravila som skaramelizovanú cibuľku s čiernou reďkvičkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si nakrájamé cibuľu na pol-kolieska a hodíme na panvicu s olejom. Pridáme na prúžky nakrájanú čiernu reďkvičku a skaramelizujeme spolu s cibuľou. Odstavíme.
- 2
Do menšieho poháriku si prapravíme zálievku - očistený zázvor si nastrúhame, pridáme k nemu zmes 4 korení, 2 PL sójovej omáčky a trošku vody.
- 3
Kúsky tresky opečieme z každej strany na masle+oleji. Keď je ryba opečená z každej strany, nie moc dlho, aby sa nerozpadla. Keď je ryba opečená, zalejeme ju zmesou, ktorú sme si pripravili v menšom poháriku. Premiešame opatrne, aby sme nepoškodili rybu a zalejeme smotanou na varenie. Prikryjeme a necháme dusiť na slabom plameni približne 10-15 minút. Podávame s ryžou a skaramelizovanou cibuľkou a čiernou reďkovkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu