Foto: sisok
Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes očarila svojou chuťou, ale najmä jednoduchosťou. Korenie kolombo Zobraziť celý popisTento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes očarila svojou chuťou, ale najmä jednoduchosťou. Korenie kolombo je typické pre kuchyňu zo zámorskych francúzskych kolónii a dalo by sa prirovnať ku karí, no chuťovo je trochu jemnejšie. V pôvodnom recepte použili bravčovú panenku, ja som však použila bravčové líčka, ktoré sa napokon ukázali ako dobrý výber a náhrada spomínanej panenky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájanú nadrobno si osmažíme asi 2-3 minútky na oleji+masle. Pridáme bravčové mäso nakrájané na väčsie kusy a sprudka opečieme z každej strany. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme na kúsky nakrájaný ananás. Môžeme použiť ananás z konzervy, šťavu dáme bokom, budeme ju potrebovať trošku neskôr. Mäso a ananás ochutíme kolombom, osolíme a okoreníme čiernym korením. Celú zmes opekáme na prudkom plameni asi 8-10minút.
- 2
Po 10 minútach pridáme exotickú zmes (sušené banány, kokosový orech, sušené hrozienka, exotické orechy), zalejeme sirupom z ananásu a podlejeme vodou. Stíšime plameň a dusíme približne 40 minút.
- 3
Po 40 minútach odstavíme a podávame s ryźou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
latinfood.about.com/od/seasoningmarinade/r/Colombo-Powder-S...
Asi si si pomýlila svetové strany.Exotické orechy to má byť čo? Keď sa tu snažíš zviditelniť, tak sem dávaj také recepty so surovinami ktoré sú u nás dostupné. Toto mi pripadá ako keby som dal v Bangladéši recept na bryndzové halušky.
tvoj recept jetu podnetom a inspiraciou na dalsie kreacie tejto ojedinelej stravy.
@dogagador- suhlasim s tebou na 100%. Ja som sa vcera na 5 min rozculila, ale concord za to nestoji :)
keď sledujem tie tvoje zlostné poznámky o teba by som si neoprel ani bycikel