Kuracie závitky a mrkvové hranolčeky

sisok - fotkasisok, 11. októbra 2013
Kuracie závitky a mrkvové hranolčeky
Foto: sisok

Dnes som robila kuracie prsia plnené paradajkovou zmesou, dusila na omáčke z karí. V obchode mi pod ruku padla fialová mrkva. Rada testujem nové Zobraziť celý popisDnes som robila kuracie prsia plnené paradajkovou zmesou, dusila na omáčke z karí. V obchode mi pod ruku padla fialová mrkva. Rada testujem nové produkty, veď na svete je toľko chutí koľko je hviezd na nebi :)

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (morčacie)
1 ks
2 ks
3 vetvičky
1 ks
20 cl
20 cl
240 g
 na vyprážanie
250 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme paradajkovú plnku, ktorá bude musieť pár minút chladnúť.
    Paradajku jemne nakrojíme do kríža a na pár sekúnd ju vhodíme do vriacej vody. Paradajku vyberieme a schladíme v studenej vode. Takto sa bude paradajka ľahko lúpať. Olúpanú paradajku rozkrojíme, vyberieme tekutý stred so semiačkami a dužinu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Cibuľe očistíme, nakrájame nadrobno a jednu z nich vhodíme spolu s olejom do menšieho hrnca. Cibuľku pražíme na miernom ohni cca 2min, pridáme nakrájanú paradajku, tymián,, osolíme a okoreníme. Spolu podusíme 2-3 minútky a odstavíme. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ak sú kuracie alebo hydinové moc hrubé, budeme ich musieť otvoriť - to znamená, že ich narežeme z bočnej hrubšej strany po celej dĺžke až do stredu, mäso by sa malo otvoriť ako taká kniha :) No a ak to ešte nestači, trošku ho naklepeme. Posolíme z každej strany a odložíme na chvíľu bokom.
    Paradajkovú plnku natrieme na mäso a uzavrieme za pomoci špáratok alebo kuchynskej nite.
    Do panvice dáme trochu oleja (ja pridávam kúsok masla, kvôli chuti) a závitky na miernom ohni opečieme z každej strany dozlatista. Pridáme druhú cibuľu a necháme ju chvíľu spolu s mäsom podusiť. Prihodíme karí korenie, prilejeme kokosové mlieko, smotanu a očistenú čili papričku. Premiešame a prikryté dusíme približne 40minút.

  4. 4

    Medzičasom si pripravíme klasicky ryžu - na 1 dávku ryže, 2 dávky vody - a mrkvové hranolčeky.
    Mrkvu očistíme, nakrájame na hrubšie pásiky po dlžke a tieto pásiky na tenšie hranolčeky. Nakrájajte ako sa vám bude dať :) Hranolčeky vhodíme do vriacej vody a obvaríme asi 4minúty. Scedíme, hranolčeky osušíme a vhodíme do horúceho oleja na vyprážanie a pražíme 5minút. Vyberieme z oleja, vyložíme na sací kuchynský papier a posolíme. Hranolky, či už zemiakové alebo akékoľvek iné sa musia soliť hneď po vybratí z oleja, za horúca :)

  5. 5

    No a keď je všetko hotové - závitky v kokosovo-kari omáčke, ryža a hranolčeky, môžeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

pseudocognac
V skutocnosti existuju (u ludi) len styri chute...sladka, slana, kysla, horka a potom umami, a zvysok je len vona.

Najlepsie si to overit na nadche. Vtedy clovek citi len jazykom. :)

Tolko veda.
evanaaa
Dobré a chutné, možno by sa k čerstvej paradajke dal pridať aj kúsok sušenej.....ja pri plnení prsia neotváram úplne, ale vytvorím kapsu a z opačnej, nie z tej hrubej strany ju narežem a plním, stačí uzavrieť potom len z tej otvorenej strany. Ale aj takto sa dá, narezať celé.
sisok
@pseudocognac - takze v tvojich ociach med chuti tak isto ako javorovy sirup? Chute, ktore si vymenoval, su zakladne chute, ktore su vsak vzdy inak vyvazene.......o tom, co ludia citia ked maju nadchu sa tiez da podebatovat....takze veda ano, ale trochu do hlbky :)
ubka
mäsko super ale veru tie hranolky ma neoslovili pôsobia "zhoreto" a zhorené=karcinogénne :-(
sisok
@ubka - to nie su zhorete hranolky, ale fialove, ved som to aj napisala :)
amelie
@sisok , červené mrkvičky prestriedané s fialovými vyzerajú veľmi pekne:-)
askadaniela
Recept sa mi veľmi páči - kreatívne vymyslené, harmonicky prepojené chute, krásne naaranžované. Aj mrkvička poslušne pózuje :-) Dalo ti to asi dosť práce...(KK)
sisok
@askadaniela - dakujem :) ked mne sa taketo recepty pacia, takze ani nevidim ako ten cas v kuchyni prejde :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia