Foto: sisok
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý postup taký istý ako na klasické rizoto. Jediný rozdiel Zobraziť celý popisJa som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý postup taký istý ako na klasické rizoto. Jediný rozdiel je v hlavnej ingrediencii :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninový bujón, samozrejme môžete použiť aj bujón z kocky, ktorý pripravíme do väčšieho hrnca, zohrejeme a udržiavame stále teplý.
- 2
Cibuľu očistíme. nakrájame nadrobno a speníme na troške olivového oleja vo väčšom hrnci. Ku spenenej cibuľi prihodíme za hrsť mrazeného hrášku alebo akúkoľvek inú zeleninu (mrkvu, kukuricu...). Necháme spolu 2-3 minúty podusiť. Ku hrášku prihodíme quinou a poriadne premiešame s cibuľou a hráškom. Necháme 1minútu dusiť a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno celé odparí, podlejeme naberačkou teplého bujónu a premiešame. Podlievame zakaždým keď sa bujón úplne vyparí. Keď je quinoa uvarená, uvidíte ako sa odlupuje biela šupka od zrnka, no každopádne ochutnajte nech je podľa vášho skusu :)
- 3
Keď je quinoa uvarená, pridáme na väčšie kusy nakrájaneho tuniaka a nastrúhaný parmezán. Ja som pridala za lyžicu mascarpone, ale vy nemusíte, ak nemáte. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu