Foto: sisok
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr reblochon, použite iný syr - jedna zlatá česka slečna Zobraziť celý popisChcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr reblochon, použite iný syr - jedna zlatá česka slečna mi cez internet poradila, že vraj sa reblochon môže nahradiť hermadúrom. Každopádne, je to dobrôtka :) Pri tomto recepte budeme potrebovať kovový kruh, ktorý sa používa na servírovanie.
porcie
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé približne 3mm. Ja som použila male zemiačiky grenaille, ktoré som opiekla na panvici a ktoré som samozrejme posolila. Môžete ich však uvariť vo vode, pokiaľ sa vám pri tom nechce stáť :) Keď sú zemiaky takmer uvarené, odstavíme, prípadne scedíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Opečieme na troche olivového oleja dosklovita.
- 2
Na papier na pečenie budeme vrstviť jednotlivé ingrediencie nasledovne: Do kovového kruhu na úplny spodok naukladáme zopár zemiakov.
- 3
Zemiaky prikryjeme opraženou cibuľkou.
- 4
Tú prikryjeme kúskami slaninky.
- 5
Slaninku prikryjeme plátkami syra.
- 6
Postup môžeme zopakovať, až ku hornému okraju kovového kruhu. Dnom pohára tieto vrstvy trochu stlačime a kovový kruh opatrne odstránime. Takto pripravenú kôpku prikryjeme cestom brisé alebo lístkovým cestom, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry predhriatej na 190-200°C. Pečieme dozlatista a podávame s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****