Foto: sisok
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak očistíme a plochou stranou noža rozpučíme.
Rúru predhrejeme na 180°C.- 2
Do panvice vložíme kúsok masla a trošičku oleja. Maslo nemá rado moc vysoké teploty, veľmi ľahko sa spáli. Aby sa maslo nespálilo, pridáme za pár kvapiek oleja. Maslo s olejom necháme rozpáliť a keď je dostatočne horúce, bravčové mäso zrýchla opečieme z každej strany. Ak máme na panvici dosť miesta, vhodíme nakrájanú cibuľu a trochu ju opražíme.
- 3
Keď je mäso z každej strany opečené a zatiahnuté, vyberieme ho z panvice a dáme na chvíľku bokom. Do panvice nalejeme Kofolu a špachtlou dno poriadne pohladkáme (nech sa odo dna uvolnia všetky šťavy z mäsa). Vypneme oheň.
- 4
Bravčové mäso teraz ponatierame horčicou a kečupom z každej strany. Vložíme ho do hlbšieho pekáčika, povedľa poukladáme strúčiky cesnaku a umytý petržlen. Celé zalejeme omáčkou z Kofoly, prilejeme trochu bujónu a Worcestershire omáčku. Pekáčik zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a za občasného podlievania omáčkou pečieme asi na 1hod. Ja som alobal v polovici času pečenia odstránila.
- 5
Po upečení mäso vyberieme z pekáča a nakrájame na plátky. Omačku prelejeme cez sitko, zeleninu vyhodíme a ak omáčka nie je dosť hustá, môžme ju nechať pár minút zhustnuť v menšom hrnčeku alebo panvici.
Podávame buď s cestovinami alebo so zemiakmi.
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.traceysculinaryadventures.com/2012/07/coffee-chipotle-pulled-pork.htm...
Ak na čistenie záchodu, to by mohla byť výnimka. (Alebo čo je dobré na špinavý záchod, môže byť dobré pre ľudský zažívací trakt???)