Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly

sisok - fotkasisok, 23. septembra 2013
Pečené bravčové s omáčkou z Kofoly
Foto: sisok
4
porcie
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g približne
1 ks
2 - 3 strúčiky
1 PL
1 PL
1 PL
200 ml
40 ml
1/4 zväzku




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso osolíme a okoreníme z každej strany. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Cesnak očistíme a plochou stranou noža rozpučíme.
    Rúru predhrejeme na 180°C.

  2. 2

    Do panvice vložíme kúsok masla a trošičku oleja. Maslo nemá rado moc vysoké teploty, veľmi ľahko sa spáli. Aby sa maslo nespálilo, pridáme za pár kvapiek oleja. Maslo s olejom necháme rozpáliť a keď je dostatočne horúce, bravčové mäso zrýchla opečieme z každej strany. Ak máme na panvici dosť miesta, vhodíme nakrájanú cibuľu a trochu ju opražíme.

  3. 3

    Keď je mäso z každej strany opečené a zatiahnuté, vyberieme ho z panvice a dáme na chvíľku bokom. Do panvice nalejeme Kofolu a špachtlou dno poriadne pohladkáme (nech sa odo dna uvolnia všetky šťavy z mäsa). Vypneme oheň.

  4. 4

    Bravčové mäso teraz ponatierame horčicou a kečupom z každej strany. Vložíme ho do hlbšieho pekáčika, povedľa poukladáme strúčiky cesnaku a umytý petržlen. Celé zalejeme omáčkou z Kofoly, prilejeme trochu bujónu a Worcestershire omáčku. Pekáčik zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a za občasného podlievania omáčkou pečieme asi na 1hod. Ja som alobal v polovici času pečenia odstránila.

  5. 5

    Po upečení mäso vyberieme z pekáča a nakrájame na plátky. Omačku prelejeme cez sitko, zeleninu vyhodíme a ak omáčka nie je dosť hustá, môžme ju nechať pár minút zhustnuť v menšom hrnčeku alebo panvici.
    Podávame buď s cestovinami alebo so zemiakmi.
    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
moja mama obcas kupuje tuto tekurinu, ked potrebuje riadne umyt vecko
sisok
@afataga - chichi, no vidis, efektivne :) Ja som napriklad rada, ze na Slovensku sa toho moc nepopije, viem ze to nie je zdrave....tu v FR to piju na litry, male 3 rocne deti piju Colu od rana do vecera, asi namiesto vody...no co uz narobis, kazdy bude mat tak, ako si vychoval :(
huck
@Sisok velmi pekne , podrobne popisane, aj pre zaciatocnikov. Recept sa mi paci, urcite vyskusam pripravu bravcoveho maska ktore pripravujeme len raz za cas, a toto je predsa na trochu iny sposob :) Tiez mam na cola napoje svoj nazor, ale to je inavec. Boli tu uz recepty na kolace z coca-colou a nikto z komentujucich nespominal colu ako mamin prostriedok na cistenie sanitarii, to patri niekam inam - mozno do rubriky Diskusie , alebo Napady.
sisok
@methi - vidis? tym, ze kavu nepijdem tak ju ani nepouzivam v kuchyni. ale teraz si mi dala inspiraciu, tak urcite zuzitkujem :) Dakujem Miska
kredenc
Kofolu, tú gebuzinu, vy máte odvahu doniesť domov?
Ak na čistenie záchodu, to by mohla byť výnimka. (Alebo čo je dobré na špinavý záchod, môže byť dobré pre ľudský zažívací trakt???)
huck
@kredenc , tebe musel v zivote niekto velmi ublizit. Aky clovek-taka rec! Sudiac podla tvojich komentarov , naozaj ta velmi lutujem!
sisok
@amelie , @huck - dakujem baby :) ale viete, ze z takych ludi si nic nemame robit...nech si tu zlost necha, ja jeho poznamky neprijmam a teda patria jemu :) pekny vecer :)
používateľ nemá avatar
sis
sis
Ten petržlén na záver nevyhadzujte, ale rozmixujte a primiešajte do omačky. Tá bude hustejšia hneď. Kto nemá rád Kofolu, nech dá lyžičku medu, bujón zamení za vývar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia