Diabolské kura

sisok - fotkasisok, 1. júna 2013
Diabolské kura
Foto: sisok

(Antílska kuchyňa)
Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná. S ingredienciami by ste nemali mať veľký Zobraziť celý popis
(Antílska kuchyňa)
Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná. S ingredienciami by ste nemali mať veľký problém, tak dúfam, že jedného dňa vyskúšate túto pochúťku, ktorá vás prenesie na druhú stranu našej planétky Zem.

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
30 g
2 strúčiky
2 PL
1 PL
1 PL
2 PL džem z manga
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Ja som doma nemala mangové čatní, takéto polotovary nekupujem, radšej si ich podomácky urobím. Recept na čatní. ktoré som použila ja nájdete tu: http://silviahazirova.blogspot.fr/2013/06/diabolske-kura-antilska-kuchyna.html

  2. 2

    No a vráťme sa späť ku diabolskému kuriatku.

    V strednom hrnci si necháme rozpustiť maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a chvíľu ju opražíme. Pridáme strúčiky cesnaku a po 10sekundách (aby cesnak nezhorkol) pridáme všetky ostatné prísady (okrem mäsa). Prikryjeme a dusíme na slabom ohni dusíme asi 5 minút.

  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 180°C. Kuracie stehná vložíme do pekáčika a poriadne ich prelejeme udusenou omáčkou. Občas stehná prelejeme omáčkou a pečieme asi 45 minút.

    Podávame buď s cícerovým šalátom s paradajkami alebo ako ja, s ryžou.

Diskusia k receptu

radulienka
Tak toto diabolské kuriatko musí chutiť perfektne a k tomu cícer, tak to je podľa môjho gusta - mi gusto, ako hovoria španieli, vďaka za krásny recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia