Mangové tiramisu

sisok - fotkasisok, 12. februára 2014
Mangové tiramisu
Foto: sisok

Každý snáď už dnes pozná talianského zdvíhača dobrej nálady - tiramisu. Klasický recept je s piškótami, mascarpone a s trochou kávy. Mango som dnes Zobraziť celý popisKaždý snáď už dnes pozná talianského zdvíhača dobrej nálady - tiramisu. Klasický recept je s piškótami, mascarpone a s trochou kávy. Mango som dnes chcela použiť do nejakého sviežeho dezertu a tak som urobila ovocné tiramisu. Ľahké, pomerne rýchle a účinne :)

6
porcií
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
20 g
10 g
z 1/2 citróna
4 ks
120 g
400 g
 (sušienky, ...)




Postup

  1. 1

    Ja čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od hornej špičky a lyžicou postupne oškrabávame mangovú dužinu od jadra. Opakujeme na druhej strane manga. Z manga ostránime šupku a nakrájame na menšie kúsky. Vanilkový struk rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, špičkou noža vyškrabeme vanilkové zrnká. (Struk potom dávam do mlieka alebo do cukru)

  2. 2

    Maslo dáme roztopiť do panvice, pridáme 20g cukru a kúsky manga necháme trochu skaramelizovať. Pridáme vanilkové zrnká a šťavu z 1/2 citróna. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme s 120g cukru. Pridáme mascarpone a poriadne spolu premiešame. Bielka vyšľahamé do tuhého snehu a jemne vmiešame do zmesi mascarpone.

  4. 4

    Na dno vhodných pohárov alebo inej nádoby na hrubo prstami podrvíme piškóty, nejaké maslové sušienky a pod. Ja som chcela konečne využiť lotrinské regionálne sušienky s príchuťou mirabeliek. Sušienky prikryjeme trochou pripraveného mascarpone, na to dáme kúsky vanilkového manga, prikryjeme mascarpone. Opakujeme kým nie je pohár plný. Posledná vrstva musí byť mascarpone. Uložíme do chladničky cca na 3 hodinky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

malroxa
tento dezert sa mi veľmi pozdáva. mňam mňam- keď mi skončí môj detox určite urobím.
sisok
detox je fajn, ale diety nie su pre mna :) sa cudujem, ze tu este nie je recept na ovocne tiramisu, taka dobrotka
afataga
daj si vyhladat jahodove tiramisu, je ich tu na milu onu, lenze potom to uz nie je tiramisu :-)
pusta
tak toto tvoje tiramisu je dezert podľa môjho gusta, mango zbožňujem.
jednoduché, úžasne chutné, pomerne rýchle a nenáročné na prípravu, zároveň efektné - vynikajúce.
už som robila tiramisu s ananásom, určite spravím aj toto :-)
***** dávam.
sisok
@pusta - dakujem ;) dúfam, ze bude chutiť aj napriek tomu, ze to podľa niektorých to nie je tiramisu. Hold, človek musí otvoriť myseľ a prestať sa furt hádať o slovickach ;)
eviana
@sisok , zasa stará dobrá hádka o názve receptu... a ja zasa opakujem, nech sa to volá bárs aj "onosatopoje", mne by chutilo veľmi, milujem mango, krásne si to zoskladala, veľmi chválim :) 5*
medovnicek
v tých pohároch to vyzerá veľmi dobre, ja by som akurát mango zamenila za nejaké iné ovocie, ale inak by som sa veru dlho núkať nenechala:):):)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia