Foto: sisok
Každý snáď už dnes pozná talianského zdvíhača dobrej nálady - tiramisu. Klasický recept je s piškótami, mascarpone a s trochou kávy. Mango som dnes Zobraziť celý popisKaždý snáď už dnes pozná talianského zdvíhača dobrej nálady - tiramisu. Klasický recept je s piškótami, mascarpone a s trochou kávy. Mango som dnes chcela použiť do nejakého sviežeho dezertu a tak som urobila ovocné tiramisu. Ľahké, pomerne rýchle a účinne :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od hornej špičky a lyžicou postupne oškrabávame mangovú dužinu od jadra. Opakujeme na druhej strane manga. Z manga ostránime šupku a nakrájame na menšie kúsky. Vanilkový struk rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, špičkou noža vyškrabeme vanilkové zrnká. (Struk potom dávam do mlieka alebo do cukru)
- 2
Maslo dáme roztopiť do panvice, pridáme 20g cukru a kúsky manga necháme trochu skaramelizovať. Pridáme vanilkové zrnká a šťavu z 1/2 citróna. Necháme vychladnúť.
- 3
Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme s 120g cukru. Pridáme mascarpone a poriadne spolu premiešame. Bielka vyšľahamé do tuhého snehu a jemne vmiešame do zmesi mascarpone.
- 4
Na dno vhodných pohárov alebo inej nádoby na hrubo prstami podrvíme piškóty, nejaké maslové sušienky a pod. Ja som chcela konečne využiť lotrinské regionálne sušienky s príchuťou mirabeliek. Sušienky prikryjeme trochou pripraveného mascarpone, na to dáme kúsky vanilkového manga, prikryjeme mascarpone. Opakujeme kým nie je pohár plný. Posledná vrstva musí byť mascarpone. Uložíme do chladničky cca na 3 hodinky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jednoduché, úžasne chutné, pomerne rýchle a nenáročné na prípravu, zároveň efektné - vynikajúce.
už som robila tiramisu s ananásom, určite spravím aj toto :-)
***** dávam.