Foto: sisok
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite Zobraziť celý popisMäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite čerstvú kapustu nakrájanú na štvorčeky
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
1 PL alebo obyčajný |
|
1 PL |
|
alebo štipľavá paprika |
|
2 dc alebo bujón |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zo sójovej omáčky, oleja (nie olivového, ten má príliš výraznu chuť), cukru, kečupu a korenín pripravíme marinádu.
- 2
Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme zopár hodín marinovať.
- 3
Mäso vhodíme do rozohriatej panvice a opečieme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás, premiešame a necháme spolu chvíľu opiecť.
- 4
Zalejeme troškou bujónu a necháme podusiť.
- 5
Keď sa bujón trochu vyparí, opäť podlejeme, premiešame a necháme dusiť. Opakujeme, až kým nie je mäso udusené domäkka.
- 6
Podávame s bielou ryžou.
- 7
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.sbs.com.au/food/recipes/bulgogi...