Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite Zobraziť celý popisMäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite čerstvú kapustu nakrájanú na štvorčeky
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL alebo obyčajný | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| alebo štipľavá paprika | 
                                                             | 
                                                    
| 2 dc alebo bujón | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zo sójovej omáčky, oleja (nie olivového, ten má príliš výraznu chuť), cukru, kečupu a korenín pripravíme marinádu.
- 2
 Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme zopár hodín marinovať.
- 3
 Mäso vhodíme do rozohriatej panvice a opečieme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás, premiešame a necháme spolu chvíľu opiecť.
- 4
 Zalejeme troškou bujónu a necháme podusiť.
- 5
 Keď sa bujón trochu vyparí, opäť podlejeme, premiešame a necháme dusiť. Opakujeme, až kým nie je mäso udusené domäkka.
- 6
 Podávame s bielou ryžou.
- 7
 Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


www.sbs.com.au/food/recipes/bulgogi...