Marinované bravčové mäso na ananáse

sisok - fotkasisok, 6. februára 2014
Marinované bravčové mäso na ananáse
Foto: sisok

Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite čerstvú kapustu nakrájanú na štvorčeky

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 PL
3 PL
1 PL alebo obyčajný
1 PL
 alebo štipľavá paprika
2 dc alebo bujón
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo sójovej omáčky, oleja (nie olivového, ten má príliš výraznu chuť), cukru, kečupu a korenín pripravíme marinádu.

  2. 2

    Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme zopár hodín marinovať.

  3. 3

    Mäso vhodíme do rozohriatej panvice a opečieme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás, premiešame a necháme spolu chvíľu opiecť.

  4. 4

    Zalejeme troškou bujónu a necháme podusiť.

  5. 5

    Keď sa bujón trochu vyparí, opäť podlejeme, premiešame a necháme dusiť. Opakujeme, až kým nie je mäso udusené domäkka.

  6. 6

    Podávame s bielou ryžou.

  7. 7

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@2010 , aj cukor mäso zmäkčuje, alebo sa mýlim? a jarná kapusta ani nevyrába tráviace problémy:-) čo môžem, keď poniektorí nemajú radi kombináciu mäsa s ovocím...

Pridaj komentár k receptu: