Marinované bravčové mäso na ananáse

sisok - fotkasisok, 6. februára 2014
Marinované bravčové mäso na ananáse
Foto: sisok

Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite Zobraziť celý popisMäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept robí s kapustou, tak ak nemáte radi ananás, použite čerstvú kapustu nakrájanú na štvorčeky

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 PL
3 PL
1 PL alebo obyčajný
1 PL
 alebo štipľavá paprika
2 dc alebo bujón
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zo sójovej omáčky, oleja (nie olivového, ten má príliš výraznu chuť), cukru, kečupu a korenín pripravíme marinádu.

  2. 2

    Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme zopár hodín marinovať.

  3. 3

    Mäso vhodíme do rozohriatej panvice a opečieme. Pridáme na kúsky nakrájaný ananás, premiešame a necháme spolu chvíľu opiecť.

  4. 4

    Zalejeme troškou bujónu a necháme podusiť.

  5. 5

    Keď sa bujón trochu vyparí, opäť podlejeme, premiešame a necháme dusiť. Opakujeme, až kým nie je mäso udusené domäkka.

  6. 6

    Podávame s bielou ryžou.

  7. 7

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

amelie
@sisok , u nás ide na odbyt skôr mladá jarná kapusta, ale fajn, že si to skúsila s ananásom, možno je to ešte lepšie:-)))
používateľ nemá avatar
mb
mb
skusim kyslu kapustu, dakujem :)
sisok
@amelie - maminka, s ananasom to nie je lepsie ako s tvojou kapustickou, je to iba ine ;) tvoj mu sa to nevyrovna ;)
sisok
@mb - nie kyslu kapustu, to urcite nie. My sa bavime o cerstvej kapuste ;)
2010
Ananas, papaja, kiwi, nashi maju taku vlastnost ze zmakcuju maso... pochybujem ze to robi aj kapusta.
amelie
@2010 , aj cukor mäso zmäkčuje, alebo sa mýlim? a jarná kapusta ani nevyrába tráviace problémy:-) čo môžem, keď poniektorí nemajú radi kombináciu mäsa s ovocím...
sisok
@2010 - mam v chladnicke nashi a neviem co s nim...nemate nejaku inspiraciu? ;)
sisok
@2010 - super, dakujem. Viem, ze na vas sa da spolahnut pri takychto exotickych produktom a jedlach...merci!