rybarkuchar nemá fotku

rybarkuchar

«1 2 3 »

Chlieb v mäsovom obale Chlieb v mäsovom obale Vaše

Snáď každý pozná jednu z najednoduchších rýchloviek: „chlieb vo vajci“. Ponúkam drobnú inováciu. Bolo mi ľúto kúsku naložených morčacích pŕs, ktoré sa ani neviem prečo zvýšili. Zároveň som dostal chuť na chlieb vo vajci. Tak prečo to nespojiť? Tu je výsledok.

Kuracia čili polenta Kuracia čili polenta Vaše

Určite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná mäsovina. Niekto vyhadzuje, niekto zužitkuje cez rizoto, cestovinové šaláty, fašírky a čo ja viem čo ešte. Skúsil som použiť kukuričnú múku a vzniklo niečo ako polenta. Neveríte – vyskúšajte.

Krkovička s netradičnou prílohou Krkovička s netradičnou prílohou Vaše

V tomto recepte nie je dôležitá krkovička, môžete použiť iné ľubovoľne upravené mäso, ku ktorému používate väčšinou zemiakové pyré. Skúste ako prílohu fučku s hubami. Je to v podstate krumpľová fučka zmiešaná s dusenými šampiňónmi. V našej domácnosti to zabodovalo.

Krumpľová fučka Krumpľová fučka Vaše

Je to jedlo, ktoré pozná snáď každý. Aj receptov je na Vareche až až. Uvádzam ho len pre to, že na rozdiel od receptov starých mám som prípravu „zmodernizoval“. Habarku nahradil ponorný mixér a ajhľa – vznikol krásny zemiakový krém. Dal by sa použiť aj ako príloha, trebárs k pečenému rebierku.

Fúkaná praženica Fúkaná praženica Vaše

Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie.

Štiarc (fotorecept) Štiarc (fotorecept) Vaše

Tí čo si viac pamätajú Štiarc určite poznajú. Možno v inom regióne pod iným menom. Ja ho poznám od starých rodičov pod týmto názvom. Ide o jedlo, ktoré si pripravovali chlapi na týždňovkách pri chystaní dreva alebo kosení. Tam nebolo veľa času a hrncov na vyváranie. Je to v podstate zemiakové cesto pripravené v jednom hrnci – kotlíku. Dosť sa podobá na šúľance.

Tuniakové kocky Tuniakové kocky Vaše

Tuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás dá zohnať mrazený, je dosť drahý ale raz za čas sa to dá. Ponúkam recept s nie celkom bežnou prílohou. Sám som tomu moc neveril. Nevyskúšaš nevieš – domácim testérom (manželke a dcére) to chutilo.

Diétny pstruh Diétny pstruh Vaše

Menej je niekedy viac. U rýb to platí dvojnásobne.

Bravčové na rýchlo Bravčové na rýchlo Vaše

Nič svetoborné, len tak pre inšpiráciu ako za 15 minút pripraviť večeru za ktorú sa nemusíte hanbiť. Čas naozaj sedí za predpokladu, že máte hotové zemiaky. Ale myslím, že pri troche šikovnosti by sa to aj tak dalo stihnúť.

Slávky s rezancami (fotorecept) Slávky s rezancami (fotorecept) Vaše

Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich báť. Ak vám vadí ich aróma ( výraznejšia je u mrazených ) , dá sa trochu eliminovať tým, že ich pred spracovaním na hodinku, dve dobre posypete soľou a vyžmýkate jeden citrón. Potom ich treba dobre opláchnuť, nechať odkvapkať a s ú pripravené na spracovanie. Kto raz prekoná počiatočnú nedôveru, zamiluje si ich naveky. Obyčajné rezance sú prílohou z núdze – nemal som práve po ruke špagety.

Sekaná z pečene Sekaná z pečene Vaše

Podľa odozvy na recept „Rýchla pečeň“ usudzujem, že je tu dosť fanúšikov na jedlá z pečene. Ponúkam niečo čo sa dá zjesť studené aj teplé, ako predjedlo alebo hlavné jedlo, na raňajky alebo len tak z dlhej chvíle – slovom univerzál. Neviem či názov sekaná je ten najvhodnejší ale tým si ja hlavu nelámem.

Rýchla pečeň Rýchla pečeň Vaše

Ak sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku. Ako prílohu som použil čili ryžu a uhorku. Osobne preferujem chlieb. Celá príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.

Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept) Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Niečo pre slávnostnú príležitosť. Nepatrí medzi rýchle jedlá, ale výsledok stojí za to.

Hovädzie s čokoládovou omáčkou Hovädzie s čokoládovou omáčkou Vaše

Raz za čas prekvapím priateľov s niečím čo nejedia každý deň (sú to dobrí priatelia – vždy všetko zjedia a ešte aj pochvália). Celé prekvapenie som poskladal z viacerých receptov a nápadov niektoré nájdete aj na Vareche. Základom je kvalitné hovädzie stehno, červené víno a horká čokoláda.

Boršč v keli Boršč v keli Vaše

Nedávno uverejnila @rennatte recept na Boršč po slovensky. Včera ma naň pochytila ohromná chuť, lenže chyba lávky – kapustu som doma nenašiel. Díval som sa aj pod posteľ. Zato kelu bolo v chladničke požehnane. Tak som zagúglil a vygúglil som - nič. Akurát tak ako zdravo chovať kelom a cviklou zajace. Kto neskúsi nevie. Miesto kapusty som použil kel a čuduj sa svete bolo to jedlé.

Vegetariánska kelová roláda Vegetariánska kelová roláda Vaše

Tento krát niečo pre vyznávačov vegetariánstva. Syn je zarytý vegetarián, vždy keď príde na návštevu snažím sa ho niečím „zeleným“ prekvapiť. Tento krát to bola kelová roláda. Je s tým trochu viac roboty, ale čo otec neurobí pre syna.

Slávky s fazuľou Slávky s fazuľou Vaše

Ak by mi niekto povedal, že pripravil morské plody s fazuľou, tak sa minimálne pousmejem. Mne sa to omylom podarilo.

Hríbový mišmaš Hríbový mišmaš Vaše

Podobne ako u mäsového gulášu, viac druhov mäsa dáva zaujímavú chuť, je tomu tak aj u hríbového. Je jeseň a hríby rastú ako sa patrí. Nazbieral som viac druhov a polievka vyhrala konkurz na ich prípravu. Použil som bedle, masliaky, vatovce, tanečnice, pôvabnice fialové a rýdzik. Je úplne jedno aké použijete vy, len si treba dať pozor na poradie v akom ich dusiť, nie všetky majú rovnakú dobu spracovania. No a vznikla zaujímavá polievka. Určite by nič nepokazila lyžica smotany do hotovej polievy.

Nebojácna rybacia polievka Nebojácna rybacia polievka Vaše

Nebojácna preto, lebo som sa nebál pridať všetko čo mi v chladničke stálo v ceste. Nakoniec z toho vznikla ľahká, chutná jesenná polievka.

Treska s netradičnou prílohou Treska s netradičnou prílohou Vaše

Moja skúsenosť s mrazenými rybami zo supermarketu je mierne povedané rozpačitá. Ale čo už, čerstvú tresku nezoženiem každý deň. Preto sa viac sústreďujem na prílohy. Ešte stále mi zostalo pár fialových zemiakov, tak som ich použil.


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist