Foto: rybarkuchar
Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu v sladkokyslom náleve (nechcelo sa mi variť čerstvú) a Zobraziť celý popisVčera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu v sladkokyslom náleve (nechcelo sa mi variť čerstvú) a možno práve to im dalo zaujímavú chuť. Hovädzinu som pripravil diétne – ešte stále bojujem s cholesterolom. Odporúčam pripraviť ju na spôsob perkeltu a dobre pikantnú. Tak vynikne kombinácia s tvarohom.
príprava
Postup
-
1
Hovädzinu (použil som stehno) nakrájame na čo najtenšie plátky.
-
2
Nechal som ju spariť v parnom hrnci. Tenké plátky sa zatiahnu a pri ďalšom dusení sa nerozpadnú.
-
3
Cibuľu nakrájame na jemno – naozaj na jemno.
-
4
Zelenú fazuľku urestujeme s cibuľou na olivovom oleji. Omylom som najprv nalial miesto olivového, trochu ostropestrecového oleja. Má horkastú chuť, ku podivu to nevadilo.
-
5
Za chvíľu ju vyberieme a vložíme sparenú hovädzinu. Pridáme bylinky, červenú papriku, trochu korenia, 2 PL medu a dusíme do mäkka. Podlievame paradajkovou šťavou.
-
6
No a teraz rezance: potrebujeme 2 vajcia, hladkú a polohrubú múku (1:1), trochu soli a rozmixovanú cviklu.
-
7
Vypracujeme rezancové cesto.
-
8
Rozvaľkáme na cca. 1 až 2 mm, pomúčime a necháme postáť. Nakrájame rezance – vami zvolená šírka a dĺžka určite neovplyvnia ich kvalitu.
-
9
Povaríme - al dente a môžeme servírovať. Na vrch nasypeme tvaroh, niekto si môže dať smotanu, prípadne nejaký dip. Mne najviac vyhovuje kombinácia s tvarohom.
opr. - špenátové.....