Foto: rybarkuchar
Už tu je viac receptov na túto tému, pridávam miernu variáciu. Prílohu som zvolil pečivo, ale na tom nezáleží. Dajú sa konzumovať aj studené Zobraziť celý popisUž tu je viac receptov na túto tému, pridávam miernu variáciu. Prílohu som zvolil pečivo, ale na tom nezáleží. Dajú sa konzumovať aj studené - len tak s uhorkou. Ak použijete jemné ovsené vločky - dobre ich nechajte odkvapkať, alebo ich vôbec nenamáčajte.
príprava
Postup
-
1
Čo potrebujeme! Vhodný je aj plesnivý syr, dá fašírkam špecifickú chuť. Ten nebol práve po ruke, tak som tam šupol nejakú „tehlu“.
-
2
Kelové listy necháme spariť.
-
3
Hríby usmažíme klasicky na cibuľke.
-
4
Fazuľový prívarok ani nebudem popisovať. Olej, zemiaky, fazuľa – podusiť. Pridať smotanu do ktorej zamiešame lyžicu, dve múky, trochu okysliť a je to.
-
5
Do namočených a vyžmýkaných vločiek pridáme vajce, nadrobno posekaný kel a usmažené hríby, nastrúhame syr, okoreníme a dobre vymiešame. Zahusťujeme strúhankou.
A tak teda:
- aké "hríby" - tuším ide o bežné šampiňóny a nie dubáky, plávky či kozáky...
- aká fazuľa? Strakatá, biela, sirková? Z obráku ide tuším o zelenú fazuľku či fazuľové struky...
- vysmážame na oleji či pečieme v rúre?
- dávame to do fazuľkového prívarku?
Asi som starý ťažkopádny frfľoš, ale ako starý úradník mám rád presnú "pojmológiu", všetko musí byť jasné a presne definované, inak to zvádza k nesprávnym výkladom a návodom! No a nežijeme preto aby sme jedli a pili, ale preto, aby sme dobre jedli a dobre pili, nééé?
Myslím,že pozorným čítaním sa dá toto jedlo bez problémov pripraviť aj menej zdatným v kuchyni :-)
Nedávno som pridala aj ja recept na kelové fašírky,ale s mäsom .
Ak budete chcieť zmenu,môžete pozrieť...
Bolo to na mňa dosť komplikované a tak mi musela pomôcť aj moja milovaná. (napr. som nevedel, že pri formovaní fašírok je dobré namočiť si trocha ruky do vody a ucapkanú hmotu obaliť v prézlach a ešte, že to nemám hltať horúce...).
Najlepšie to chutilo v tej LUSKOVEJ omáčke a spolu zohrívané až na druhý deň. Moja si to vzala aj do práce a ponúkla aj šéfke a tá by ma vraj hned brala :-).
Pridám teda neskór aj já voláky ten recept, len sa mosím naučiť robiť tie fotodokumentácie!
A "Rybárkuchár" nech sa nehnevá, myslel som to dobre, bez hnevu či vysmievania, veď keby sme sa nedržali pri varení správnych pojmov a postupov, tak by sme mohli dopadnúť ako tá gazdinka zo slovenskej klasiky, ktorá nech začala čokoľvek variť - vždy sa jej podaril len ten demikát -:)
Žeby učiteľ autoškoly na dôchodku menil profesiu?
Ja som tiež ten typ ktorý celý život varí "od oka" a dochucuje podľa momentálej chuti.Trvalo mi dosť dlho kým som sa naučila aspoň odhadom pridávať ks a miery.Tak ako hovorí @rybarkuchar , keď budem niečo variť 1Ox vždy to bude trošku iné.Hlavná vec že sa dielo podarilo a že chutilo aj šéfovej...Teším sa aj ja na tvoje recepty.
@rybarkuchar , takto som ani ja kelové fašírky ešte nevarila,vyzerajú dobre.