Tuniakové kocky

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 12. februára 2013

Tuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás dá zohnať mrazený, je dosť drahý ale raz za Zobraziť celý popisTuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás dá zohnať mrazený, je dosť drahý ale raz za čas sa to dá. Ponúkam recept s nie celkom bežnou prílohou. Sám som tomu moc neveril. Nevyskúšaš nevieš – domácim testérom (manželke a dcére) to chutilo.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Tuniaka pripravíme ako inak – super jednoducho: pokrájame na kocky, posolíme, na panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja, pridáme tuniaka, trochu opečieme ( pekne zhnedne ), podlejeme trochou vodoy a dusíme cca. 5 minút.

    Tuniakové kocky - obrázok 1
  2. 2

    Rezance uvaríme podľa návodu, scedíme a zmiešame s trochou masla a hrudkou tvarohu.

    Tuniakové kocky - obrázok 2
  3. 3

    Čínsku kapustu nakrájame na rezance, rovnako ľadový šalát (1: 1), posolíme, pokvapkáme citrónom a je to hotové.

    Tuniakové kocky - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
no to ti poviem, ta kombinacia rezance s tvarohom a ryba,treba vyskusat.
marianne
s tuniaka mam najradsej steak no a s tym tvarohom prinajmensom zaujimave:-)) ale ja by som sa nahovorit dala,vsetko com na tom tanieriku je,ja mozem....a ci zrovna v tejto kombinacii? pre mna v pohode....akurat nerada miesam viac druhov bielkovin spolu,v tomto pripade tvaroh +ryba,bud jedno alebo druhe,tu by som oko prizmurila:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia