Foto: rybarkuchar
Tuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás dá zohnať mrazený, je dosť drahý ale raz za Zobraziť celý popisTuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás dá zohnať mrazený, je dosť drahý ale raz za čas sa to dá. Ponúkam recept s nie celkom bežnou prílohou. Sám som tomu moc neveril. Nevyskúšaš nevieš – domácim testérom (manželke a dcére) to chutilo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuniaka pripravíme ako inak – super jednoducho: pokrájame na kocky, posolíme, na panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja, pridáme tuniaka, trochu opečieme ( pekne zhnedne ), podlejeme trochou vodoy a dusíme cca. 5 minút.
-
2
Rezance uvaríme podľa návodu, scedíme a zmiešame s trochou masla a hrudkou tvarohu.
-
3
Čínsku kapustu nakrájame na rezance, rovnako ľadový šalát (1: 1), posolíme, pokvapkáme citrónom a je to hotové.
Diskusia k receptu